Huawei palkitsi suomalaisen it-yrityksen

Huawei Enterprise Nordic palkitsi eilen Tukholmassa järjestetyssä partneritapahtumassaan espoolaisen it-alan Nordic 6G Oy:n Enterprise Growth Partner 2022-tunnustuksella. Kiinalaisyhtiön tilaisuus keräsi yhteen runsaat 120 Huawein yhteistyötahoa Pohjoismaista ja Baltiasta.

Tukholman Huawei Enterpricen Horizon-tapahtumassa puhuttiin laajalti uusista innovaatioista, tuoteratkaisuista ja ennen kaikkea digitalisaation roolista vihreässä siirtymässä. ’’Tavoitteenamme on yhdistää digitaalisaatio ja energiantuotanto sekä kehittää puhtaita energiamuotoja ja edistää vihreää siirtymää’’, taustoitti aloituspuheenvuorossaan Huawei Europe VP Kenneth Fredriksen.

Tilaisuudessa norjalaisen T Simula Consultingista esitteli lohiensuojeluhankkeen tekoälymallin kehittämistä, jota Huawei on esitellyt viime vuosina laajalti.  Yhtiön teknologiajohtaja Omar Richardson kertoi puheenvuorossaan myös laajemmin teknologian käytöstä luonnon monimuotoisuuden suojelussa.

’’Suurinta osaa tämän päivän hehkutetuista tekoälyratkaisuista ei ole luotu ratkaisemaan ongelmia – ne vain tekevät tosi siistejä juttuja. Nyt tulisi keskittyä sellaisten innovaatioiden luomiseen, joilla ratkaistaan teknisiä, yhteiskunnallisia ja ympäristöongelmia’’, Richardson totesi keynote-puheenvuorossaan.

Tilaisuuden lopuksi Huawei jakoi tunnustuspalkintoja. Niistä espoolainen 6G Nordic Oy palkittiin Growth Partner Awardilla. ’’Meillä ja Huaweilla on yhteinen tavoite tarjota asiakkaille parhaat ratkaisut’’, viesti 6G Nordicin perustaja Janne Sirén. ”Lisäksi olemme erittäin tyytyväisiä Huawein kanssa tehtävään yhteistyöhön, ja olemme ylpeitä saadessamme tämän palkinnon”, Siren kiitteli.