Drone lentää Micro-OLED-laseilla ja liikeohjaimella tarkemmin

Kiinalainen DJI tuo Avata-droniinsa lähes linnunomaisen illuusion OLED-pohjaisten lentolasien ja liikeohjaimen avulla. Kopterin ja lentolasien välinen tiedonsiirto tapahtuu valmistajan omalla O3+ -ratkaisulla, jolla päästää 1080p-videotarkkuuteen 100 hertsin ja vain 30 millisekunnin viiveellä. Mukana linkki esittelyvideoon.

Uusien lentolasien MicroOled-näytöt tarjoavat 700 nitsin kirkkauden ja ne ovat TÜV Rheinland Low Blue Light -sertifioidut. Lasit tukevat H.264- and H.265-koodekkeja. Lasien pääpanta ja akku on paketoitu yhteen ja akun kestoksi ilmoitetaan kaksi tuntia.

Lentolasien lisäksi DJI tuo uuden yhden käden RC Motion 2 -ohjaimen, jolla dronien lennättäminen pitäisi olla valmistajan mukaan aiempaa tarkempaa ja luonnollisempaa.

Uuden ohjaussauvan liipaisin on päivitetty toimimaan myös peruutuskytkimenä, jolloin kopterin nopeutta ja suuntaa voi säätää entistä nopeammin ja liikkua helpommin joka suuntaan.

Myös ohjaimen Fn-rullasäätimellä voidaan säätää myös kameran ISO-herkkyyttä, suljinasetuksia ja muita parametreja ilman ajolasien säätimiin koskemista. Sisäisen GPS-paikantimen avulla Avata-kopteria voi lennättää myös ilman älypuhelinyhteyttä.

Lisää: DJI (LINKKI), tuotetiedot Avata (LINKKI), Goggles Integra (LINKKI), RC Motorion 2 (LINKKI), youtube-video (LINKKI) ja jakelija Boston (LINKKI)