Teollisuuden GaN-hakkuripiirejä sähköautoihin

Power Integrations on julkaissut GaN-tekniikkaa hyödyntäviä 100 watin tehoisia hakkuriteholähdepiirejä, jotka soveltuvat teollisuuden lisäksi esimerkiksi 400 voltin sähköautojen ratkaisuihin. Uutuudet mahdollistavat valmistajan mukaan lisää tehoa, paremman hyötysuhteen ja helpomman lämmönhallinnan.

Power Integrationsin uudet InnoSwitch piirit ovat yrityksen 900 voltin laajennus galliumnitridin (GaN) tekniikkaa- ja flyback-tekniikoita käyttävään InnoSwitch3-hakkuriteholähdepiiriperheeseen.   Uudet piirit tarjoavat valmistajan mukaan jopa sadan watin ulostulotehon yli 93 prosentin hyötysuhteella, eivätkä ne monissa ratkaisuissa tarvitse erillistä jäähdytyselementtiä.

InnoSwitch3-EP piirit pystyvät tuottamaan jopa 100 wattia ulostulotehoa 230 voltin vaihtojännitteestä ilman jäähdytyselementtejä. Piirit sisältävät myös suojaukset, kuten linjan yli- ja alijännitesuojan, ulostulon ylijännitteen ja ylivirran rajoituksen sekä ylilämpötilan sammutuksen.

Uusia piirejä on saatavana vakio- ja huipputeholla.  Uudet 900 voltin versiot ovat suoraan nastayhteensopivia yhteensopivia nykyisten 725 voltin ja 750 voltin InnoSwitch3-EP-piirien kanssa. 900-voltin malli tarjoavat myös entistä suuremman turvamarginaalin, mikä on ihanteellinen sovelluksiin, joissa verkkojännitteet ovat epävakaat.

InnoSwitch3-piirit sopivat lisäksi autosovelluksissa lisätehon tuottamiseen ja myös vähän tehoa kuluttavassa lepotilassa. Automotive InnoSwitch3-AQ -versiot voivat tuottaa sata wattia 400 voltin väylästä. Ne voivat tarjota uudenlaista suorituskykyä ja suojausominaisuuksia, jotka ovat tuttuja aiemmin vain 1700 voltin piikarbidi InnoSwitch3-AQ IC-piireistä, joita käytetään 800 voltin sähköautojärjestelmissä.

Uusi InnoSwitch3-AQ-tuoteperhe sopii erityisen hyvin sähköautoihin, jotka perustuvat 400 voltin väyläjärjestelmiin, mutta se on myös AEC-Q100-hyväksytty. Piiri tarjoaa 900 voltin PowiGaN-kytkimenä enemmän tehoa ja suuremman suunnittelumarginaalin  sähköautoihin, joiden hallitseva väyläjännite on 400 volttia, mutta 900 voltin PowiGaN-kytkin on erittäin hyödyllinen, koska piiri tarjoaa paremmin autojen jännitepiikkejä kestävää tekniikkaa.

Lisää: Power Innovations (LINKKI), tuotetiedot InnoSwitch3-EP (LINKKI), InnoSwitch3-AQ (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).