Nokia Arena kutsuu Metaversen ja Web3:n innovaattorit Tampereelle

Facebook eli nykyinen Meta on ollut uudenlaisen Metaverse-kehittämisen kanssa ongelmissa niin suomalaistoimijoita alue kiinnostaa edelleen. Touko-kesäkuussa Tampereen Nokia-arenassa ollaan järjestämässä kuukauden kestävä BRiDG3-hackathon alan opiskelijoille ja kehittäjille sekä yrityksille.

Tampereen tulevan kehittäjätapahtuman tavoitteena on luoda järjestäjien mukaan uusia Web3- ja Metaverseratkaisuja, joita pystyttäisiin hyödyntämään myös tulevaisuuden organisaatioissa. Samalla opiskelijat pääsevät kisaamaan 8000 euron palkintopotista. BriDG3 lupaa yhdistää alueesta kiinnostuneet opiskelijat, mentorit sekä yritykset tulevaisuuden Internetin ja Metaversen äärelle. Erityisesti teollisuus voisi olla kiinnostava sovellusalue IoT- ja digitaalisine kaksosineen.

’’Hackathonissa saadaan opiskelijoita tutustumaan teknologiaan ja innovoimaan uusia ratkaisuja, joita ei välttämättä tiedosteta teollisuudessa. Samalla saadaan luotua rajapintaa opiskelijoiden ja teollisuuden välille, kertoo Valmetin kehityspäällikko Mika Karaila.

’’Teollisuudessa on jo olemassa standardirajapintoja ja tehdas on jo itsessään ”multiversumi”, jossa monen eri toimittajan laitteet ja järjestelmät liitetään yhteen’’, Karaila jatkaa. Hänen mukaansa tulevassa hackathonin tavoitteena onkin tehdä erilaisia pieniä ”kokeiluita” ja katsoa miten ne voitaisiin saada toimimaan yhdessä, jolloin saadaan luotua teollinen metaversumi.

Myös Yleisradio on mukana.  ’’Demoscene löysi aikoinaan taiteellisen metaverseilmaisun ja nyt me Ylellä otamme ensimmäisiä askeleitamme esimerkiksi kohti metaversejournalismia’’, kertoo Ylen Metaverse Lead Wesa Aapro.

BRiDG3 -hackathon järjestetään Nokia Arenalla 5.5.–6.6. Tampereella. Tapahtuma tuo yhteen niin koodarit, kuin liiketoimintaankin suuntautuvat. Silti uuden Web3:n taitoja ei tarvitse olla pohjalla. Hackathoniin osallistuminen on ilmaista. Tapahtumat striimataan verkkoon, joten osallistuminen onnistuu opiskelijalta myös etänä.

Hackathonin kehityskohteet ovat valinneet Yle, Valmet, Tampereen kaupunki, ECIU, Tampereen yliopisto, Ponsse ja The Good Cartel.  Tapahtuman finaalipäivänä valitaan myös parhaat ratkaisut. BRiDG3 on osa Tampereen Smart City Expo & Conference -tapahtumaa, jossa vieraat pääsevät kuulemaan alan huippupuhujia erillisessä Bridg3 ohjelmassa. Mukana on esimerkiksi Dr Marwan Alzarouni Dubaista, joka on valittu sadan vaikutusvaltaisimman lohkoketjuvaikuttajan listalle.

Bridg3-hackathon on TampereES:n ja The Good Cartel:n yhteishanke, jonka tavoitteena on tarjota opiskelijoille väylä oppia tulevaisuuden teknologioita sekä partneriyrityksille ketterä hiekkalaatikko Web3 ja Metaversekokeiluihin. Hackathon järjestetään vapaaehtoisvoimin ja sen avulla halutaan luoda pohjaa Suomen Web3- ja Metaverse-innovaatioekosysteemin edelläkävijämaineen kasvattamiseen. 

Lisää: BRiDG3-tapahtuma 5.5.-6.6.2023 tiedot ja tulossa verkon stiimausosoite sekä Tampere Smart City Expo & Conference 2023 -ohjelmat (LINKKI).

Kuvituskuva: Nokia Arena