Marraskuun teknologiamessuille neljä painotusaluetta


Vuoden lopulla Helsingissä järjestettävän Teknologia23-tapahtuman suunnittelu on parhaillaan käynnissä.. Tapahtuman sisältö rakentuu perinteisten teollisuusalueiden lisäksi  neljän keskeisen avainaiheen ympärille, jotka ovat vihreä siirtymä, toimitusverkostot, vetyteollisuus ja tekoäly.

Marraskuussa 7.-9 järjestettävän tapahtuman sisältöä suunnitellaan laajan kumppaniverkoston kanssa. Mukana on eri teknologianalojen yhdistyksiä sekä muita yhteisöjä, kuten Women in Tech -verkosto. Tänä vuonna uutena kumppanina joukkoon liittyy Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry METSTA.

Tapahtuma nostaa esille teollisuuden tärkeitä puheenaiheita ja ilmiöitä. Valitut painopistealueet heijastavat keskeisiä tulevaisuuden kysymyksiä. Messuosastojen lisäksi Teknologia 23 -tapahtumassa on ohjelmaa kaiken kaikkiaan viidellä lavalla.

Messujen kävijöiksi odotetaan teollisuuden ammattilaisten lisäksi myös alan opiskelijoita, joille suunnattu Tulevaisuuden Työnantaja -teemapäivä järjestetään ensimmäisenä päivänä.  Teknologia-tapahtumassa järjestetään myös kolmatta kertaa startup-kilpailu, jossa etsitään  tämän hetken lupaavimpia kasvuyrityksiä. Kisan voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä.

Mukana on myös aiemmilta kerroilta tuttu Amazing Robots -kisa, joka on suunnattu korkeakoulujen opiskelijoille. Kilpailutehtävänä on luoda robotti, joka tekee jotain kiinnostavaa. Myös tämän kilpailun voittaja palkitaan 10 000 euron palkinnolla.

Teknologia 23 avaa ovensa Messukeskuksessa 7.–9.11 Helsingin messukeskuksessa. Tapahtuman koko ohjelma julkistetaan elokuussa. Messujen kanssa järjestetään samaan aikaan myös kyberturvallisuusalan Cyber Security Nordic -tapahtuma.

Kuvituskuva: Teknologiateollisuuden tuotteita ja palveluita laajlti esittelevä tapahtuma tarjoaa myös elektroniikkaa ja IT-tekniikkaa komponenteista sulautettuihin ratkaisuihin.