Helppo IoT-ratkaisu koneliitäntöihin

Saksalainen nykyisin Vodafonen omistama Gradcentrix laajentaa helposti kytkettävää modbus-pohjaista IoT-pilviratkaisuaan yhdessä suomalaisen sopimusvalmistaja Scanfilin kanssa. Tuotteet valmistetaan Scanfilin Malmön ja Kiinan Suzhoun tehtailla.

Grandcentrixin Modbus Cloud Connec sisältäälaitteiston, liitettävyyden sekä itsepalvelupohjaisen nettiportaalin ja tuen. Kokonaispaketin avulla voidaan yhdistää helposti Modbus-protokollalaitteet pilvessä. Yrityksen Modbus-moduuli tarjoaa liitännän 32 Modbus-laitteelle ja NB-IoT/LTE-M-modeemeille Nordic Semin NRF9160 SIP-piireillä.

Grandcentrixin IoT-ratkaisun ensimmäisiä suurista asiakkaista on teollisuusilmakompressoriyritys ALMiG, joka käyttää Modbus Cloud Connectia yhdistämään pilveen asiakkaiden uusien koneiden lisäksi myös aiemmat koneet. Tavoitteena on yhdistää kaikki koneet mahdollisimman helposti  IoT-pilvianalyysialustoihin.

”IoT on ollut muotisana jo vuosia ja sen läpimurto ei ole ollut yhtä nopea kuin odotettiin,” sanoo Scanfilin markkinointipäällikkö Andreas Bohner. Hänen mukaansa yksi iso ongelma on ollut laitteiden ja asennuksen hinta.  Alue on kovassa nousussa, sillä teollisen IoT:n on arvioitu globaalisti kasvavan yli 20 prosenttia CAGR:na  vuoteen 2030 mennessä.

Lisää: Grandcentrix (LINKKI) ja Scanfil (LINKKI).