QT perusti ohjelmistoakatemian helpottamaan uralle pääsyä

Suomessa pörssinoteerattu Qt Group on julkaissut oman digitaalisen verkko-oppimisympäristö Qt Academyn, jonka avulla halutaan kouluttaa tulevia tuote- ja ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Qt:n koulutusmateriaalien lisäksi tarjolla tulee heidän asiakasyritysten sponsoroimia oppimisratkaisuja.

Suomalaisen ohjelmistoyhtiö Qt:n oppimis- ja urakehitysympäristö tarjoaa mahdollisuuden oppia Qt:n ohjelmistokehyksestä ja -työkaluista sekä saada käytännön kokemusta innovatiivisten yritysten kanssa työskentelystä.

”Qt Academylla tulee olemaan aivan keskeinen, käänteentekevä rooli sekä vastavalmistuneiden opiskelijoiden ja uranvaihtajien että asiakkaidemme ja Qt-teknologioiden tulevaisuuden kannalta”, sanoo Qt Groupin Product Business -alueen linjajohtaja Tapio Haantie.

Hän uskoo , että tulevaisuuden digitaaliset kokemukset luodaan Qt:n avulla.  QT:n ohjelmistoakatemian ensimmäinen kumppani on yhdysvaltalaismuusikko will.i.am:n FYI-mobiiliteknologiayritys, jonka kanssa digialusta lanseerattiin tänään Los Angelesissa. Sen yhteydessä ensimmäiset opiskelijat sekä Qt Groupin ja FYI:n kumppanit kokoontuvat kuulemaan aloitteesta ja siitä, miten ilmoittautua opiskelijaksi tai osallistua seuraavaksi oppimispolun sponsoriksi.

Qt:n uusi ohjelmistoakatemia tulee tarjoamaan useista erilaisista taustoista tuleville ihmisille mahdollisuuden tutustua sovellusten ja käyttöliittymien suunnitteluun, kehittämiseen ja testaamiseen Qt:n työkaluilla. Lisäksi sponsoroidut oppimispolut tarjoavat Qt Academyn opiskelijoille  kokemusta työskentelystä ja kilpailujen sekä yhteisprojektien kautta opiskelijoille voi avautua myös uusia uramahdollisuuksia alan yrityksissä.

Sponsoroidun oppimispolkujen kautta myös sovellusyritykset saavat mahdollisuuden vuoropuheluun tulevaisuuden osaajien kanssa ja lisätä brändinäkyvyyttään ja näyttää opiskelijoille tuotekehitysprosessiaan. Heillä tarve houkutella ja kasvattaa uusia kykyjä on suurempi kuin koskaan, sillä esimerkiksi tutkimuslaitos IDC (International Data Corporation) ennustaa, että pula ohjelmistokehittäjistä kasvaa jopa neljään miljoonaan vuoteen 2025 mennessä.

Lisää: QT Academy (LINKKI)

Kuvituskuva: QT