Mimmit koodaa -palkinto Ursula Koskelle

Tämän vuoden Software Finlandin Mimmit koodaa -palkinnon on voittanut Ursula Koski alalle pyrkivien naisten osaamisen edistämiseksi tehdystä työstä. Yli 10 000 henkeä tavoittava Mimmit koodaa -ohjelman palkinto jaettiin nyt kolmannen kerran.

Viime vuonna palkinnon voittanut Susanna Kyllönen lausui tämän vuoden voittaja Ursula Koskelle painavat perustelut ja terveiset yhteisöltä. Pitkään Mimmit koodaa -ohjelmassa ahertanut Koski on tuonut useita yrityksiä mukaan yhteistyöhön. Viimeisin näistä on Amazon Web Services, joka on ollut tarjoamassa yhteisön jäsenille erilaisia AWS-sertifiointeja.

“On ollut ilo nähdä, miten yksittäisen henkilön liikkeellepaneva voima voi muuttaa ihmisten elämiä. Ursulan ja hänen mukanaan tuomansa tiimin panostus konkreettisten taitojen lisäämiseksi yhteisömme naisten keskuudessa ei ole jäänyt huomaamatta”, kiitti Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi. 

Köpsi jakoi samassa tapahtumassa myös erityisen kunniamaininnan Outi Väättäselle, jota ei ole nähty Mimmit koodaa -lavoilla, mutta joka kulisseissa työskentelee herkeämättä. Väättänen on tuottanut oppikokonaisuuksia ja tapahtumia Mimmit koodaa -yhteisölle ja kannustanut omassa yrityksessään muita mukaan toimintaan mukaan, omia voimiaan säästelemättä.

Palkinnolla ja kunniamaininnoilla Software Finland sekä Mimmit koodaa -ohjelma haluavat luoda uusia esikuvia ja kiittää muiden hyväksi tehdystä arvokkaasta työstä. Varsinkin kun naisten kasvavasta ohjelmisto-osaamisesta hyötyvät teknologiayritysten lisäksi kaikki muutkin toimialat.

Kuva: Ursula Koski (oik.) sai Mimmit koodaa -palkinnon  viime vuoden voittajalta Susanna Kyllöseltä.