Tällainen on maailman ensimmäinen kolmoiskameralla varustettu drone

Kiinalaisen DJI:n uusi Mavic 3 Pro on esitellyt maailman ensimmäinen kolmoiskameralla varustetun kuvauskopterin, josa on käytössä tunnetun Hasselbladin  lisäksi kaksi muutakin teleobjektiivia. Ne tarjoavat kuvaajalle 24, 70 ja 166 millimetrin polttovälin. Mukana teknisten tietojen lisäksi esittelyvideo uutuusdronen ominaisuuksista.

Uutuusdronen pääkamerana toimii edelleen 4/3 CMOS Hasselblad -objektiivi, joka tukee 12-bittisiä RAW-kuvia jopa 12,8 askeleen alkuperäisellä dynaamisella alueella.  Lisäksi HNCS-väritekniikka tallentaa kaikki ihmissilmän havaitsemat värit. Kamera kykenee jopa 5,1K-videotallennukseen 50 kuvan sekuntinopeudella tai DCI 4K -videotallennukseen 120 kuvan sekuntinopeudella.

Kuvauskopterin keskikokoinen teleobjektiivi vastaa puolestaan 70 millimetrin kinokameraa ja sopii useisiin kuvaustilanteisiin sen 1/1,3 tuuman CMOS-kennon ja kolminkertaisen optisen tarkennuksen avulla. Se pystyy kuvaamaan 48 megapikselin valokuvia ja tallentamaan 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella.

Toinen teleobjektiivi vastaa 166 millimetrin kinokameraa ja tehostaa kopterin kuvauskykyjä 1/2 tuuman CMOS-kennolla ja f3.4-aukolla. Se tukee 4K-videotallennusta 60 kuvan sekuntinopeudella seitsenkertaisella optisella tarkennuksella ja 12 megapikselin valokuvilla. Hybriditarkennus mahdollistaa jopa 28-kertaisen suurennoksen, jonka ansiosta kopteria ei tarvitse lennättää lähellä haastavia kohteita.

Kaikki kolme kameraa tukevat Apple ProRes 422 HQ-, Apple ProRes 422- ja Apple ProRes 422 LT -videoformaatteja. Lightspeed-kaapeli, jotka helpottavat ammattimaista työprosessia. Kopterissa on lisäksi sisäänrakennettu yhden teratavun SSD-tallennustila ja 10 gigabitin

DJI Mavic 3 Pro -kuvauskopterin ja ohjaimen välinen langaton O3+ -yhteys mahdollistaa reaaliaikaisen videokuvan lähettämisen 1080p-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella. Lentäminen on myös turvallista, sillä kehittyneen APAS 5.0 -järjestelmän ansiosta esteiden väistely onnistuu myös kovassa vauhdissa.  Ohjaaja voi lennättää kopteria jopa 43 minuuttia yhdellä latauksella kahdeksan kilometrin kantamalla.

Lisää: DJI (LINKKI), Youtube-video (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), Suomen edustaja Boston Distribution (LINKKI) sekä aiemmat drone-aiheiset uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).