Helposti jopa 128 I/O-lisäkanavaa antureille ja ledeille

Piirivalmistaja Nexperia on esitellyt sarjan I2C GPIO Expander -piirejä, joiden avulla voidaan elektroniikkaan tuoda jopa 128 I/O-kanavaa esimerkiksi anturien ja ledien liittämistä varten.

Nexperian uudet GPIO-piirit tarjoavat joustavan ratkaisun rinnakkaisten IO:iden määrän laajentamiseen elektronisessa järjestelmässä. Uusista piireistä NCA9595 on 16-kanavaisen I2C-yleissyöttö-ulostulon GPIO-laajennin. Se on laatuaan ensimmäinen, jossa rekisterin avulla voidaan konfiguroida sisäisen ylösvetovastuksen suuruus. Ominaisuus poistaa ulkoisten vetovastusten sekä säästää näin tilaa piirilevyllä ja optimoi virrankulutuksen.

NCA9595 kuluttaa valmiustilassa 2,5 mikroampperia, lähtökapasitanssi on 4,5 pF ja viive 280 nanosekuntia. Piiri toimii 1,65 – 5,5 voltin  jännitealueella -40°C – +85°C tai  -40°C – +125°C. lämpötila-alueilla. Tarjolla on myös kehityskortti NCA95xx EVB GPIO.

Nexperian koko I2C GPIO-piirimallisto sisältää NCA9595:n lisäksi mallit NCA9535, NCA9539 ja NCA9555. Kaikki ovat suunniteltu ns. pin-to-pin-yhteensopiviin pakkauksiin, joissa näkyy TSSOP24- ja HWQFN24-standardien jalanjälki.

Lisää: Nexperia (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), kehityskortti (LINKKI,pdf) ja jakelijat (LINKKI).