Nokialta IP69K-luokiteltu kestopuhelin

Nokian kännyköitä tuottava HMD Global on esitellyt uuden rankkoihin olosuhteisiin soveltuvan XR21-kestopuhelimen, jonka IP69K-luokituksen pitäisi kestää 80-asteisen ja 100 barin paineisen vesisuihkun sekä pudotuksen 1,8 metristä. MIL-STD-810H-sertifioidun puhelimen akun kestoksi ilmoitetaan kaksi päivää.

Uuden Nokia XR21-puhelimen runko on rakennettu 100 prosenttisesti kierrätetystä alumiinista. Puhelin on kaikilta osin suunniteltu ja sertifioitu kestämään iskuja. Sitä suojaa kestävistä materiaaleista valmistettu ulkokuori ja kestävä Corningin Gorilla Glass Victus -näyttölasi.

Uutuus on MIL-STD-810H-sertifioitu, tarkoittaen sen kestävän todistetusti pudotuksen, pölyn ja veden. HMD Globalin testauksen aikana Nokia XR21 selvisi esimerkiksi 1,8 metrin pudotuksesta sekä upotuksesta 1,5 metrin syvyyteen jopa tunnin ajaksi. Se kesti myös 100 barin vesisuihkun 80-asteisella vedellä.

Nokia XR21 kestää valmistajan mukaan myös lämpötilat -20°C – +55°C väliltä. Laitteen 6,49 tuuman näyttö toimii myös käsineillä tai märillä käsillä. Laitteen akku kestää lisäksi jopa kaksi päivää.

HMD Global haluaa tuoda vertailuun myös lähes ikonisen 3310-peruspuhelimen, jota tituleerataan yhdeksi maailman kestävimmäksi matkapuhelimeksi. HMD:n puhelinten maajohtaja Kati Tammen mukaan uusi Nokia XR21 onkin tavallaan uusi älypuhelinversio lähes tuhoutumattomasta kuuluisasta Nokia 3310:stä.

HMD Global lupaa uudelle uudelle Nokia XR21-kestokännykälle myös neljän vuoden kuukausittaiset tietoturvapäivitykset, kolmen vuoden käyttöjärjestelmäpäivitykset sekä  kolmen vuoden takuun ja yhden vuoden näytönvaihtotakuun.

Lisää:  HMD Globalin Nokia-puhelimet (LINKKI)