Suomalainen IoT-tiedonkeruulaite LTE-verkkoihin

Vaasalainen Wapice on tuonut tarjolle LTE-pohjaisen tiedonkeruuyksikön, joka soveltuu  esineiden internetin reitittimeksi tai rajalaskentaan tai etäohjattaviin ja -luettaviin automaatioratkaisuihin. Alumiinikoteloitu Linux-laite on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Wapicen WRM247 LTE on kolmas WRM247-tuoteperheen laite, joka tukee 2G- ja 3G-tekniikoiden lisäksi 4G-tyyppisiä LTE-verkkoja ja tarjoaa IoT-käytössä aiempaa paremman kuuluvuuden pienemmällä virrankulutuksella. Lisäksi uuden WLAN/WPAN-radiopiirin linkin luotettavuus ja kantama on valmistajan mukaan parantunut vaativissa teollisissa käyttöympäristöissä.

Laitteen yleisen virrankulutuksen parantamisen lisäksi siihen on tuotu rauta- ja ohjelmistotasolla tukea eri virrankulutustasoille ja toiminnallisten lohkojen sammuttamiselle. Siitä on yrityksen mukaan etua käyttötapauksissa, joissa laitetta joudutaan käynnistämään sadoissa millisekunneissa signaalin tai väyläliikenteen herättämänä.

Uutuus perustuu uuteen Linux-käyttöjärjestelmään, jonka myötä asiakkaamme saavat käyttöönsä tuoreempia Linux ominaisuuksia ja tietoturvapäivityksiä, taaten myös ohjelmistotasolla laitteelle pitkän elinkaaren. Yritys on sitoutunut päivittämään Linux-ytimen myös jatkossa, josta esimerkkinä aiemman WRM247+ tuotteen ytimen ohjelmistopäivitys samaan 5.x-sarjaan.

Uusi WRM247 LTE on liitynnöiltään yhteensopiva valmistajan aiemman sukupolven laitteen kanssa.  Siinä on langattomien yhteyksien lisäksi muun muassa kaksi CAN-, RS485, RS232, 1-wire ja USB-liitännät sekä kaksi 10/100 Mbps:n liitäntää nelinastaisen Ethernet M12-teollisuusliittimin. Digitaalilähtöjä on 4 x 0 / 5-30 V, max 200mA virtalähdöillä, digituloja 4 x 0 / 5-30 V sekä analogiatuloja 2×0-22 mA ja 2x 0-30 V. Uudessa laiteversiossa on myös aiempaan nähden tuplasti enemmän käyttömuistia. Laitteen paikannuspiiri (Global Navigation Satellite Systems) tukee amerikkalaisen satelliittipohjaisen GPS:n lisäksi venäläisten Glonass- , kiinalaisten Beidou- sekä eurooppalaisia Galileo-järjestelmiä. Laitetta voidaan käyttää itsenäisesti tai osana esineiden internet järjestelmä. Mukana on myös kolmiakselinen digitaalinen 16-bitin kiihtyvyysanturi.

Laite on räätälöitävissä tarpeidesi mukaan. Uutuus on rakennettu aiemman muovisen kotelon sijaan alumiiniseen koteloon, joka täyttää IP65 suojausluokan. Uutuuden suunnittelussa on hyödynnetty viimeisimpiä sähköturvallisuus- ja radiolaitestandardeja ja se on testattu niin Euroopan (CE) kuin Pohjois-Amerikan (FCC) vaatimusten mukaisesti. Laite painaa 615 grammaa ja koko ilman antenneja on 173x95x67 millimetriä.

Lisää: Wapice Oy (LINKKI), WEM247 LTE -tuotetiedot (LINKKI)