Nopea USB-signaali kulkee entistä pitemmälle

Tietokoneiden ja kännyköiden ohella USB-liitäntä on käytetty laajalti myös sulautetuissa järjestelmissä, jossa tarvitaan usein normaalia pitempiä yhteysvälejä. Uudet Microchipin USB3.2-piirit tarjoavat yhteysväliksi jopa 15 metriä kun normaalit nopeat USB-kaapelit voivat olla maksimissaan vain kolmen metrin pituisia.

Microchipin uudet USB 3.2 -pohjaiset uudelleenkellotus-/uudelleenlähetyspiirit EQCO510- ja EQCO5X31-piirit tarjoavat kaksikanavaisen totetuksen datasignaalien lähettämiseen jopa 15 metrin päähän molempiin suuntiin.  Samalla laajentavat USB 3.2 Generation 1 SuperSpeed -protokollan kanssa nopeudella 5 Gbps:nsa molempiin suuntiin.

Uudet USB-piirit on varustettu EyeOpen-kaapelin kompensoinnilla vastaanottimessa, joka säätää automaattisesti taajuusriippuvaisia häviöitä kaapelissa ja säätää signaalin voimakkuutta välillä 0-24 dB 1 dB:n askelin.  Niissä on myös MarginLink-nimellä kutsuttu signaalin eheystestaus, joka mahdollistaa koko signaalitien eheyden ajonaikaisen arvioinnin.

Piirien uudelleenkellotusominaisuus sisältää bittitason Clock-Data Recovery (CDR) -toiminnon, jota käytetään signaalin ajoituksen palauttamiseen ja värinän kertymisen estämiseen. Uudelleenlähetys-ominaisuus palauttaa signaalin tasot ja muodon, joka ohjataan seuraavaan segmenttiin, kuten kaapeli- tai piirilevyjäljitykseen (PCB), mikä kompensoi kaapelin vaimenemisen aiheuttamaa signaalin heikkenemistä.

EQCO510- ja EQCO5X31-piirit tukevat myös suojattujen kierrettyjen parikaapelien lisäksi koaksiaalikaapeleita. Ne eivät tarvitse ulkoista kellokidettä, mikä vähentää lisäkomponenttien ja levytilan tarvetta.  Molemmat uudet USB-piirit ovat saatavilla 20-nastaisessa, neljän millimetrin QFN-kotelossa.

Autosovelluksiin suunniteltu EQCO510 on yhteensopiva autoteollisuuden luotettavuusstandardin AEC-Q100 Grade 2 kanssa ja toimii lämpötila-alueella -40 °C – 105 °C. EQCO5X31-piiriä varten on olemassa myös kaksi arviointilevyä: EVB-EQCO5X31 USB Type-C® -kaapelin jatkolaite ja EVB-EQCO5X31 USB Type-C -kaapelitoistin.

Lisää: Microchip (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), kokeilulaite (LINKKI) ja -kortti (LINKKI) sekä Microchipin jakelijat -sivusto (LINKKI).