Robotteja ja tekoälyä uuden ajan siivoukseen

Kotien lisäksi tulevaisuudessa yhä useampi siivousalan työntekijä saa työkaverikseen joko robotin tai tekoälyllä työtä ohjaavan sovelluksen. Niitä esitellään 24.  toukokuuta alan teknologia- ja robotiikkapäivillä Keravan Keuda-talolla. Seminaariannin lisäksi tarjolla on myös teknologiademoja.

Suomen Puhtausala ry:n järjestämässä tapahtumassa kuullaan muun muassa tulevaisuuden digisiivoojista, tekoälyllä johdetusta puhtauspalvelusta sekä siitä, miten teknologinen murros tulee vaikuttamaan alan koulutukseen.

Tapahtuman seminaariannissa robottien hyödyntämistä esittelee OrboTechin Ville Kujala ja datalla johtamista Atop-Tiedon Sari Niinimäki. Siivousrobottien tuunauksesta kertoo Cleanbots Tea Halme.

Tekoälystä ja sen hyödyntämisestä alalla puhuvat Lassila&Tikanojan Elina Hälikkä ja Kärcherin Juho Mäyry sekä Tommi Puronaho Lindströmiltä. Robotiikan ja teknologian vaikutukset ergonomiaan kertoo Kristall Pro Cleanin Sirkku Murtomäki

Seminaariesitysten lisäksi tapahtumassa voi kokeilla puhtausalan opetuksen digi- ja virtuaaliaktiviteetteja Keudan Cleanverse-virtuaalimaailmassa sekä tutustua uusimpiin tekniikoihin laitevalmistajien esittelypisteissä.

Lisää: Puhtauden teknologia- ja robotiikkapäivä 24.5.2023 Keravalla (LINKKI) sekä aiemmat siivousrobotteja (LINKKI) ja muita palvelurobotteja käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Gausium/OrboTech Finland