Kännykkäohjattu akkulaite tuo viilennystä kesään

Akkukäyttöisyys on kannettavan elektroniikan ja erilaisten pientyökalujen lisäksi kasvussa myös muille alueilla. Viimeisimpänä kiinalais-amerikkalainen Ecoflow on tuonut akkukäyttöisyyden ilmastolaitteisiin ja kylmälaukkuihin. Jo aiemmin yrityksellä on ollut siirrettäviä pienelektroniikan tehoakkuyksiköitä, joita on voinut ladata verkkovirran lisäksi myös aurinkokennoilla. Mukana Youtube-videolinkki Ecoflow 2:n toiminnasta.

EcoFlowin uusi Wave 2 on suunniteltu erityisesti tiloihin, joissa ilmastointijärjestelmää ei ole tarjolla, kuten ammattimaisiin työmaakoppeihin, telttoihin ja asuntovaunuihin sekä muuhun matkailukäyttöön. Laite lupaa tarjota käyttäjälle ilmankierron. Se on myös valmistajan mukaan erittäin hiljainen (48–56 dB), joten se ei häiritse työskentelyä tai yöunia.

Ecoflowilla on Wave 2 (vas.) lisäksi  Glacier -nimeä kantava kylmälaukku, johon saa akkukäyttöisyyden. Mukana on erikoisuutena myös jääpalakone.

Laitteen jäähdytystekniikka takaa yrityksen mukaan myös nopean ja tehokkaan viilennyksen. Se pystyy viilentämään 1 500 watin (5 100 BTU) jäähdytystehollaan tai lämmittämään 1 800 watin (6 100 BTU) lämmitystehollaan noin kymmenen neliömetrin tilan. Se toimii kosteudenpoistajana, ilmankostuttimena ja puhaltimena.

Laitteen muotoilu ja kiinteät pyörät tekevät siitä yrityksen mukaan helpon siirtää paikasta toiseen. Lisäksi jäähdytystilassa ilmastointilaite ei tarvitse lainkaan putkea vedenpoistoon, vaan se haihduttaa itse kaiken poistoveden. Lämmitystilassa vedenpoistoputkia tarvitaan ja niitä on saatavana kätevästi lisävarusteina.

Ilmastolaitteen 1159 wattitunnin akun saa lisävarusteena noin 900 eurolla alveineen.

Laitteessa on käyttäjälle ledinäyttö, jonka avulla voi säätää laitteen toimintoja. Siinä on myös langattomat Wifi- ja Bluetooth-yhteydet, joiden avulla toimintoja voi seurata ja ohjata kännykän sovelluksella.

1200 euron perusmallin lisäksi tarjolla on lisävarusteena vaihdettava 1 159 wattitunnin akku (noin 900 euroa), joka tarjoaa kahdeksan tunnin käytön yhdellä latauksella.

Laite kuluttaa 505–560 wattia sähköä ja siinä on myös ajastin.  Akun voi ladata joko verkkovirralla, auton 12 tai 24 voltin sähköliitännällä tai enintään 400 watin aurinkopaneeleilla. Ja varmuuden vuoksi valmistajalla on myös samaan kokoluokkaan kuuluva 1800 watin Smart Generator -polttomoottorigeneraattori.

Lisää: Ecoflow (LINKKI), Wave 2:n tuotetiedot (LINKKI), Youtube-video (LINKKI) sekä muut Ecoflow-tuotteita aiemmin käsitelleet  uutisjutut (LINKKI) ja Ecoflowin edustaja Boston Group (LINKKI).