Telia parantaa Telesteen tekniikalla

Telia laajentaa laajakaistansa kattavuutta Telesten hajautetun DOCSIS 3.1- verkkoarkkitehtuuriteknologian avulla. Turkulaisyrityksen Remote PHY -laitteet on otettu laajalti jo käyttöön niin Suomessa kuin Norjassakin.

Telesteen hajautetun verkkoarkkitehtuurin avulla laajakaistaoperattorit voivat hyödyntää nykyistä koaksiaali-infrastruktuuriaan entistä nopeampien tiedonsiirtoyhteyksien ja laadukkaamman palvelun tuomiseksi asiakkailleen.

’’Huippunopeat laajakaistayhteydet voidaan toteuttaa siten, että vanhoja kaapeleita joudutaan uusimaan vain vähän, jos ollenkaan’’, kertoo Telesten hajautetusta verkkoarkkitehtuuriteknologiasta vastaava johtaja Olli Leppänen.

Teleste toimittaa Telialle muun muassa DAN3- ja DAN300 Remote PHY -verkkolaitteet, jotka takaavat yhteentoimivuuden eri CCAP-alustojen kanssa. Ne muuntavat 10 gigabitin IP-yhteyden täyden 1,2 GHz:n taajuuden tiedonsiirroksi koaksiaalikaapeliverkossa.

Hajautettu verkkoarkkitehtuuri sopeutuu myös suurempiinkin laajakaistanopeuksiin, joten se on Telesteen mukaan askel matkalla kohti 10 Gbps:n laajakaistanopeuksia, jotka siintävät tulevaisuudessa.

“Telesten hajautettu verkkoarkkitehtuuriteknologia tarjoaa meille tulevaisuuden tarpeet täyttävän ratkaisun, joka vastaa täydellisesti jatkuvasti kasvaviin vaatimuksiimme teknologian suhteen’’, kertoo Telian laajakaistapalveluista vastaava johtaja Per Eirik Furebotten.

Lisää: Telesteen DAN3 (LINKKI) ja DAN300 (LINKKI).

Kuva: Teleste