Tekoälykurssilla jo miljoona osallistujaa – joko suoritit?

Suomalainen vuodesta 2018 tarjolla ollut maksuton Elements of AI -verkkokurssi on kerännyt  jo miljoona osallistujaa. Kaikkiaan ilmaiselle tekoälykurssille on osallistunut opiskelijoita 170 maasta ja se on käännetty jo 26 eri kielelle. Verkkokurssi on palkittu laajalti maailmalla. Suomessa Nokian säätiö palkitsi verkkokurssi ja sen tekijät vuonna 2019.

Elements of AI -verkkokurssin suorittaneet yhteiskuvassa vuonna 2018. Tässä myös isompana versiona (LINKKI) jos haluat nähdä tarkemmin ketkä olivat mukana ensimmäisillä kursseilla.

Helsingin yliopiston ja koulutusyritys MinnaLearnin kehittämä Elements of AI -verkkokurssi tarjoaa tekoälytietoa käytännön esimerkkien kautta. Viisivuotistaipaleensa aikana kaikille avoin ja maksuton verkkokurssi on käännetty Suomen ja Englannin lisäksi yhteistyössä paikallisten yliopisto- ja yrityskumppaneiden monelle muullekin kielelle.

“Miljoonan kurssilaisen rajapyykin ylittyminen osoittaa, että sisältö on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Pelkästään tänä keväänä on nähty valtava aalto uusia tekoälyn sovelluksia, jotka tuovat tekoälyä tiiviimmin osaksi yhä useampien työtä”, kertoo koulutusyritys MinnaLearnin perustaja ja toimitusjohtaja Ville Valtonen.

Lokalisointi om mahdollistanut tekoälyn ymmärryksen myös yhä laajemmalle joukolle “Kun kurssia suunniteltiin, aavistelimme, että tekoäly on tulossa merkittäväksi osaksi jokaisen elämää. Nyt, viisi vuotta myöhemmin, monet tekoälysovellukset esimerkiksi tekstintuotannossa ovat monelle arkipäivää”, kertoo kurssin vastuuopettaja, Helsingin yliopiston ja Suomen tekoälykeskus FCAI:n professori Teemu Roos.

Koulutusyhtiö MinnaLearn ja Helsingin yliopisto jatkavat edelleen tekoälyn perusteiden kouluttamista ja kehittävät kurssia soveltumaan paremmin myös yritysten tarpeisiin. Peruskurssin pohjalta on kehitetty jo yrityksille suunnattu koulutuskokonaisuus Elements of AI for Business, jonka avulla 250 yritystä on kouluttanut Suomessa henkilöstönsä tekoälyn perusteisiin.

Elements of AI – taustaa

  • Kaikille avoin, maksuton verkkokurssi (MOOC)
  • Kurssin kehittivät vuonna 2018 Helsingin yliopisto ja koulutusyritys MinnaLearn.
  • Koostuu itsenäisesti opiskeltavasta materiaalista, interaktiivisista sisällöistä ja tehtävistä.
  • Kurssin arvioitu työmäärä on noin 30 tuntia. Peruskurssille osallistuakseen ei tarvitse koodaustaitoja.
  • Kaikkiaan Elements of AI -kurssille on ilmoittautunut yli miljoona ihmistä 170 eri maasta
  • Kurssi on käännetty 26 eri kielelle ja julkaistu 30 eri maassa.
  • Tekniset alat ja koulutusohjelmat ovat perinteisesti miesvaltaisia, mutta Elements of AI:ssa jopa 40 prosenttia osallistujista ovat naisia.
  • Valittiin vuonna 2019 maailman parhaaksi verkkokurssiksi Computer Science -kategoriassa ja lisäksi Nokia säätiö palkitsi samana vuonna myös kurssin toteuttajat.

Lisää: Elements of AI -sivusto (LINKKI) ja aiemmat tekoälykurssia käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Elements of AI