Kaapelivalmistaja investoi lisää Kirkkonummen tehtaaseen

Kaapelivalmistaja Prysmian laajentaa 120 miljoonalla eurolla Kirkkonummella sijaitsevan Pikkalan tehtaan tuotantoa vuoteen 2025 mennessä. Kyseessä on toinen suurinvestointi alueelle, sillä viime vuonna yhtiö kertoi 100 miljoonan investoinnista uuteen tehtaaseen ja kaapelitorniin Kirkkonummelle.

Investoinneilla Prysmian vastaa energiamurroksen ja siihen liittyvän teknologian vauhdittamaan maa- ja merikaapeleiden kysynnän rajuun kasvuun. Pikkalassa valmistettuja suurjännitteisiä merikaapeleita tullaan käyttämään laajasti muun muassa suurten merituulivoimapuistojen sähkönsiirtoon Suomen ja Pohjois-Euroopan alueilla.

Uusien investointien odotetaan tuovan yhteensä̈ noin 300 uutta työpaikkaa valmistukseen ja kehitykseen. Investoinnin avulla Prysmian Group laajentaa Pikkalan tehdasta rakentamalla uuden pystysuoran vulkanointilinjan, mikä kaksinkertaistaa nykytuotannon lisäksi korkeajännitteisten meri- ja maakaapelien valmistuksen.

’’Investointimme Pikkalan tehtaalle on suora investointi vihreään siirtymään ja tukee uusiutuvan energian käyttöönottoa”, sanoo Prysmian Group Finlandin maajohtaja Ferdinando Quartuccio. Kirkkonummen tehtaan lisäksi yhtiöllä tehtaat Italiassa ja Yhdysvalloissa.

Prysmian ilmoitti maaliskuussa 2022100 miljoonan euron investoinnista Pikkalan tehtaan laajennukseen, jonka osana se rakentaa uuden 185 metriä korkean kaapelinvalmistustornin tehtaalle. Yrityksen suunnitelmien mukaan torni on valmis vuonna 2025.

Kuva: Prysmian Group, Pikkalan tehdas. uusi kaapelinvalmistustorni idästä päin katsottuna.