Suomalaisten röngenilmaisimien valmistus uusiin tiloihin

Röngenilmaisimia kehittävä Detection Technology muuttaa ensi vuoden alussa uusiin tiloihin Oulun Linnamalla. Teknologiakeskus Technopolisen tulevat tuotantotilat räätälöidään yrityksen vaativaa elektroniikkavalmistusta varten. Yhtiöllä on  Oulun lisäksi ilmaisimien tuotantolaitoksia myös Kiinassa ja Ranskassa.

Detection Technology voi tulevien uusien tuotantotilojen avulla palvella sen eurooppalaisia ja amerikkalaisia asiakkaita entistä paremmin. Tuotantokyvykkyyden vahvistaminen Oulussa mahdollistaa nopeamman palvelun ja toimitukset asiakkaille Aasian ulkopuolella sekä kustannussäästöjä Yhdysvaltojen tullimaksuissa.

Sekä muutto että tuotannon aloitus uudessa toimipisteessä tapahtuvat alkuvuodesta 2024. Tilat tullaan ennen sitä remontoimaan yhtiön erikoistarpeita vastaaviksi huippuelektroniikan tuotantoon.

”Tuotanto Oulussa tulee olemaan modulaarinen ja helposti kysynnän mukaan skaalautuva’’, sanoo Detection Technologyn toimitusjohtaja Hannu Martola. Hänen mukaansa tehtaamme Oulussa on suunniteltu tukemaan nopeaa tuotantomäärien ja tuotevalikoiman muutosta, ja se toimii samojen korkeiden standardien mukaisesti kuin muutkin tuotantoyksikkömme.

Oulun keskitytään erityisesti tiettyjen tuoteperheiden loppukokoonpanoon ja testaukseen, kun taas muut valmistusvaiheet tehdään sen volyymituotantolaitoksissa Kiinassa. Oulun yksikkö on tukenut uusien tuotteiden tuotannollistamista (NPI) vuodesta 2014.

Detection Technology ilmoitti laajennuksista Suomen tuotantoon vuoden 2022 lopussa. Ensimmäisellä vuosipuoliskolla 2023 yritys teki uudelleen arviointia suunnitelmistaan, ja muuttopäätös viimeisteltiin heinäkuussa. Martolan mukaan Oulun tuotannon laajentumisella ei ole suoria vaikutuksia muiden toimipisteidemme tuotantokykyyn ja -kapasiteettiin.

Detection Technologylla on Oulun lisäksi tuotantoyksiköt Kiinan Pekingissä ja Wuxissa sekä tasopaneeli-ilmaisimien piensarjatuotantoa Shanghaissa ja monienergiatuoteperheen (ME) piensarjatuotantoa Grenoblen alueella Ranskassa.

Kuva:  Detection Technology on oululainen röntgenilmaisimien ratkaisu- ja palvelutoimittaja lääketieteen, turvallisuusalan ja teollisuuden sovelluksiin, jotka ulottuvat anturikomponenteista optimoituihin ilmaisinjärjestelmiin, joissa on mikropiirejä, elektroniikkaa, mekaniikkaa, ohjelmistoja ja algoritmeja.