Detection Technology käynnistää Suomen muutosneuvottelut

Oululainen Detection Technology käynnistää Suomessa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut toiminnan tehostamiseksi ja kannattavuuden parantamiseksi. Neuvotteluiden piirissä on kaikki ylemmät toimihenkilöt Suomessa, yhteensä 95 työntekijää.

Detection Technology kertoo alustavien arvioiden mukaan, muutosneuvottelut voisivat johtavan Suomessa enintään yhdeksän työsuhteen päättymiseen ja tehtävien uudelleenjärjestelyihin.  Lisäksi yhtiö tulee toteuttamaan uudelleenjärjestelyjä myös konsernin eri toimipisteissä globaalisti kuluvan vuoden aikana.

Muutoksista huolimatta yhtiön näkemyksen mukaan kysyntä on edelleen vahvaa turvallisuus- ja hyvää teollisuussovelluksissa, mutta lääketieteen sovelluksien kysyntä on tilapäisesti heikentynyt. Yhtiö odottaa kokonaisliikevaihdon laskevan kolmannella vuosineljänneksellä ja kasvavan toisella vuosipuoliskolla 2023.

Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle listatun  yrityksen ilmaisinratkaisut ulottuvat yksittäisistä anturikomponenteista kokonaisiin röngenjärjestelmiin, joissa on mikropiirejä, elektroniikkaa, mekaniikkaa, ohjelmistoja ja algoritmeja. Yrityksellä on pian Oulun lisäksi tuotantoyksiköt Kiinan Pekingissä ja Wuxissa sekä tasopaneeli-ilmaisimien piensarjatuotantoa Shanghaissa ja laitetuotantoa Grenoblen alueella Ranskassa.

Oulussa keskitytään loppukokoonpanoon ja testaukseen, kun taas muut valmistusvaiheet tehdään sen volyymituotantolaitoksissa Kiinassa. Yritys siirtyy Oulussa ensi vuoden alussa uusiin tiloihin.

Lisää: Aiemmat Detection Technologya käsitelleet artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Detection Technology