Huawei ja Ericsson sopivat patenteista – Nokia jo viime vuoden lopulla

Ruotsalainen Ericsson on tehnyt pitkäaikaisen maailmanlaajuisen patenttilisenssisopimuksen kiinalaisen Huawein kanssa. Sopimus kattaa muu muassa 3GPP, ITU, IEEE, IETF-standardit 3G, 4G ja 5G. Myös Nokia teki patenttisopimuksen Huawein kanssa jo viime vuoden lopulla.

Ericssonin ja Huawein keskeinen patenttisopimus kattaa yritysten verkkoinfrastruktuurien ja kuluttajalaitteiden myynnin, ja se antaa molemmille osapuolille maailmanlaajuisen mahdollisuuden käyttää toistensa patentoituja ja standardoituja teknologioita.

’’Mobiiliviestinnän SEP-patenttien (standard essential patents) suurimpina rahoittajina yritykset tunnustavat toistensa teollis- ja tekijänoikeuksien arvon, ja tämä sopimus luo vahvemman patenttiympäristön’’, muotoilee Huawein teollis- ja tekijänoikeuksien osaston johtaja Alan Fan sopimuksen sisällön merkitystä.

Viimeisten 20 vuoden aikana Huawei on panostanut myös itse patentointiin. Esimerkiksi viime vuonna Huawei oli Euroopan patenttiviraston listauksen kärjessä. Huawei jätti viime vuonna kaikkiaan 4 505 patenttihakemusta. Suomessa Huaweilla on Suomessa kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta, joista toinen Helsingissä ja toinen Tampereella. Suomessa toiminta alkoi 2008 ja työllistää täällä noin 600 henkeä.

Nokia sopi Huawein kanssa patenteista jo viime vuoden lopulla (LINKKI). Tässä Ericssonin tiedote Huawei-patenttisopimuksesta (LINKKI).