Näille suomalaisyrityksille Deep Tech -rahoitusta

Business Finland on myöntänyt 17 startup-yritykselle Deep Tech Accelerator -rahoitusta lähes seitsemän miljoonaa euroa. Innovaattori odottaa niiltä ajanoloon jopa globaaleja läpimurtoja. 

Business Finland avasi Deep Tech Accelerator -pilottirahoitushaun keväällä. Se koostuu kahdesta jaksosta, jossa ensimmäinen jakso on 400 000 euroa avustusta ja toinen jakso miljoona euroa lainaa.

Nyt on tehty ensimmäiset päätökset jossa jaettiin vajaa seitsemän miljoonaa euroa yhteensä 17 deep tech -alueen startupille. Ne edustavat eri toimialoja, kuten terveys, foodtech, energia, prosessi ja ICT. Kiinnostuneita oli silti yli 80 yritystä, joista kuitenkin vain 26 jätti lopulta rahoitushakemuksen.

’’Yllätyimme positiivisesti pilottihaun tuloksista. Näissä varhaisen vaiheen yrityksissä on merkittävä potentiaali isoille läpimurroille’’, sanoo Business Finlandin rahoitusjohtaja Jari Toivo.

Rahoitusta saivat esimerkiksi Adamant Health -niminen yritys Parkinsonin taudin liikehäiriöiden mittaus- ja analyysipalvelun kaupallistamiseen, Quanscient pilvilaskentaa ja kvanttitietokoneita hyödyntävän simulointipalvelun kaupallistamiseen sekä Elmery Oy uuden kustannustehokkaan ja ympäristöystävällisen arvometallijalostusmenetelmän kansainvälisen kasvun vauhdittamiseen.

Deep Tech Accelerator -rahoitusta saaneet 2023

 1. Adamant Health Oy
 2. Biomendex Oy
 3. Candour Oy
 4. Curify Labs Oy
 5. Elmery Oy
 6. eniferBio Oy
 7. Fepod Oy Ltd
 8. Koherent Oy
 9. Maculaser Oy
 10. NADMED Oy
 11. Onego Bio Ltd
 12. Pixieray Oy
 13. Quanscient Oy
 14. ReFaMo Oy
 15. SpectroCor Oy
 16. StemSight Oy
 17. Vensum Power Oy

Kuvituskuva: Business Finland 2023