Pieniä infrapunavastaanottimia kauko-ohjauksiin

Piirivalmistaja Vishay on esitellyt teollisuuden ja kuluttajalaitteiden kauko-ohjausratkaisuihin kolme erittäin pientä infrapuna-anturiratkaisua. Niitä voidaan soveltaa myös erilaisten infrapuna-tunnistimien kehittämisessä. Uutuuksia on saatavissa tuotantomäärissä marraskuusta 2023 alkaen.

Vishay Semiconductorin TSMP95000 on kaksi- ja TSMP96000 yksilinssinen. Kolmas uutuus TSMP98000 yhdistää yhden tai useamman valodiodin ja esivahvistimen yhdeksi epoksipaketiksi, joka toimii IR-suodattimena. Uutuudet tarjoavat valmistajan mukaan nykyisiin nähden aiempaa pienemmän koon, puolet pienemmän virrankulutuksen ja paremman suorituskyvyn.

Moduulit on suunniteltu tukemaan kaikkia infrapunan datamuotoja, jotka on moduloitu 30-60 kilohertsin taajuusalueelle 850-100 nm. Tyypillisesti kauko-ohjaimet käyttävät 36-40 kilohertsin taajuusaluetta.Piirien syöttöjänniteet voivat olla kahden ja 5,5 voltin välillä. Esimerkiksi 3,3 voltilla virrankulutus on 0,35 milliampeeria.

Pienemmän tehon lisäksi uudet TSMP95000, TSMP96000 ja TSMP98000 tarjoavat valmistajan mukaan kohinankestävyyden lisäksi aiempaa parempaa suorituskykyä voimakkaassa ympäristön valossa ja ESD-kestävyyden. Pintaliitosasennettavat mallit TSMP95000 ja TSMP96000 on saatavissa Heimdall- ja Panhead-koteloituna. TSMP98000 on pakattu Minicast-koteloon.

Piirit ovat liitännöiltään TTL- ja CMOS-yhteensopivia. Uudet ovat myös nasta-yhteensopivia ja korvaavia edellisen sukupolven ratkaisujen kanssa.  Ne ovar RoHS-säädösten mukaisia, halogeenittomia ja Vishay Green -merkittyjä.

Lisää: Vishay (LINKKI), tuotetiedot  (LINKKI), IR-datatietoa (LINKKI, pdf) ja jakelijat (LINKKI).