Ammattitaito toi kuusi mitalia Suomeen – elektroniikasta hopeaa

Suomi sai kaikkiaan kuusi mitalia Euroopan ammattitaitokisoista kullasta pronssiin. Esimerkiksi elektroniikan protojen teossa hopeaa voitti Oulun seudun ammattiopiston Paulus Kivelä. Kuuden mitalin lisäksi yhdeksässä lajissa kuten ICT ja graafinen suunnittelu palkittiin suomalaisia keskitasoa paremmasta suorituksesta.

Suomesta kilpailuun osallistui 25 kilpailijaa, jotka ovat korkeintaan 25-vuotiaita ammatillisia huippuosaajia kukin omalta alaltaan. Kilpailijoita kisassa oli yhteensä lähes 600. Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestettiin Puolan Gdanskissa 5.–9.9.2023.

Suomi pääsi mitalisijoille kuudessa lajissa. Linn Ahlskog Yrkesakademin I Österbottenista voitti kultaa terveydenhoitoalan Health and Social Care -lajissa ja viherrakentamisen  yhteisessä Landscape Gardening -lajissa saivat hopeaa Hermanni Huuskonen Savon ammattiopistosta ja Wilhelmiina Saarijärvi SASKY koulutuskuntayhtymästä,

Elektroniikan protoissa hopeaa sai  Oulun seudun ammattiopistosta Paulus Kivelä ja Luksian Mirva Alasjärvi  Beauty Therapy -sarjassa. Pronssia voittivat Leila Karhunen ravintolapalveluista Turun ammatti-instituutista sekä Jenna Kattilakoski Esedusta lajissa Pâtisserie and Confectionery.

Kuva: Paulus Kivelä (OSAO), hopeaa lajissa Electronics Prototyping. Kuva: Olaf Sawajner / WorldSkills Europe