Apple toi uutuuksiin erikois-zoomin ja USBC-liitännän

Apple esitteli eilen iPhone Pro15 Max Titaniumissa kaikkien aikojen pisimmän optisen zoomin eli 5x- tetraprismarakenteen. Uudessa kuvan kamerapaketissa linssin alla lasisärmiö taittaa valonsäteet neljästi ja näin valo kulkee pidemmän matkan samassa tilassa, ja tuloksena on uusi poltto­väli, jolla todella pääsee pitkälle. Apple esitteli myös kännyköihin EU:n vaatiman USB-C-liitännän.

Apple kehitti Pro Max -mallin tetra­prisman tueksi myös kennoa liikuttavan optisen 3D-kuvan­vakain- ja automaatti­tarkennus­moduulin, joka liikkuu kaikkiin kolmeen suuntaan ja tarjoaa jopa 10 000 mikrosäätöä sekunnissa. Pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä, jonka nelipikselikennojen avulla Applen Photonic Engine-ohjelmisto yhdistää kuvan parhaat pikselit toiseen 24 megapikselin kuvaan.

 

Uudessa Titanium-mallissa on suorittimena yhtiön kehittämä ja TSCM:n uudella kolmen nanometrin prosessilla tekemä Arm-siru A17 PRO, jossa on 16 miljardia transistoritoimintoa. ja muissa malleissa aiempi A16. Uusissa kännykkämalleissa yritys toi myös Euroopan unionin vaatiman USB-C-liitännän niin tiedonsiirtoon kuin lataamiseen Lightning-liitännän sijaan. Applen USB-C on USB3-yhteensopiva.

Uusien kännykkämallien lisäksi yritys esitteli eilen uudet 9-sarjan AppleWatchit, joista kallein Ultra 2 on erikoisine kierrätysrannekkeineen koruhirviö. Uutuuksissa Apple korosti kierrätetyn materiaalin osuuksia ja tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Lisää: Applen julkistustilaisuuden Youtube-video 12.9.2023 (LINKKI) uutuustuotteineen.

Kuvat: 5x-kertaisen optinen tetraprismarakenne, kuvat Apple.com ja julkistusvideot

Päivitetty