Helsingin teknologiatapahtuma laajenee – ohjelma päivitetty

Suomeen odotetaan tulevien vuosien aikana mittavia vetyteollisuuden investointeja, joten elektroniikasta ja automaatiosta kaikkiin tekniikoihin laajentunut Teknologia-tapahtuma ottaa  vetyalueen yhdeksi tapahtuman uudeksi avainalueekseen. Muita ovat puhdas siirtymä, toimitusverkostot ja tekoäly.  Samaan aikaan järjestetään myös Cyber Security Nordic -tapahtuma. Päivitetty 23.10.2023. 

Vedystä ja sen mahdollisuuksista kiihdyttää Suomen teollisuuden toimintaa, keskustellaan marraskuussa järjestettävässä Teknologia 23 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11. Samaan aikaan Pasilan messukeskuksessa järjestetään myös kyberturvallisuusalan tapahtuma Cyber Security Nordic.

Vetyteollisuutta pohditaan tapahtumassa eri näkökulmista. Vety on nyt ajankohtainen aihe teollisuudessa, ja myös sen yhteiskunnallinen merkitys kasvaa. Täysin uusi aihe vety ei kuitenkaan ole. ’’Vetyyn liittyviä hankkeita on jo käynnissä ja tulossa enenevissä määrin myös tulevaisuudessa. Vety voi jatkossa merkittävästi vauhdittaa muun muassa teollisuuden vientiä’’, sanoo vetyasiantuntija ja Hycamiten perustaja Matti Malkamäki.

Malkamäki pitää puheenvuoron otsikolla ”Vetyvallankumous – mitä mahdollisuuksia se meille antaa?” Teknologia 23 -tapahtumassa keskiviikkona 8.11. Vety on esillä Teknologia-tapahtumassa myös omana teema-alueenaan. Tapahtuman koko seminaariohjelma julkaistaan elokuussa.

Teknologia 23 -tapahtumassa on ohjelmaa kaikkiaan viidellä eri ohjelmalavalla ja -alueella. Lisäksi tiukemmin tuote- ja palvelu-uutuuksia esitellään messuhallissa 400 näytteilleasettajan osastolla.

Teknologia23-tapahtuman ohjelmalavojen tarjonta on nyt (päivitetty 13.9.2023) tarkentunut ja tarjolle on esimerkiksi seuraavia aiheita:

Mitä kaikkea voi valmistaa 3D-tulostamalla? Tätä pohtii Puolustusvoimien komentajakapteeni Samu Rautio puheenvuorossaan ”Varaosien ja aseiden 3D-tulostus”. Puheenvuorossaan Rautio pohtii 3D-tulostuksen sotilaallista käyttöä erityisesti logistiikan näkökulmasta. Puheenvuoro on osa Suomen Pikavalmistusyhdistys Firpa ry:n Teknologia-tapahtumassa järjestämää vuosiseminaaria.

Suomen Robotiikkayhdistys tuo Teknologia-tapahtumaan useita puheenvuoroja teemalla ”Robotit pyörillä”. Esimerkiksi Probot Oy:n toimitusjohtaja Matti Tikanmäki tulee kertomaan mobiilirobotiikan uusimmista sovelluskohteista ja K. Hartwall Oy:n kehityspäällikkö Ville Hintsala mobiilirobotiikan soveltamisen tunnistetuista huomioista, mahdollisuuksista ja haasteista erityisesti robottivalmistajan näkökulmasta.

Tapahtuman avajaispäivän 7.11.2023 tiistai-iltapäivällä järjestetään myös laajempi teknologian paneelikeskustelu. Siellä kysytään, millaisia tekoja ja mahdollisuuksia esimerkiksi tekoäly, toimitusverkostot, vetyteollisuus ja puhdas siirtymä mahdollistavat nyt ja tulevaisuudessa?

Paneelissa muutosta pohtivat Elinkeinoelämän keskusliiton vihreän siirtymän johtaja Ulla Heinonen, Teknologiateollisuuden uudistuvan teollisuuden johtaja Matti Mannonen, Nesteen uusiutuvasta vedystä vastaava johtaja Outi Ervasti ja CGI Suomen Global Business Engineering -alueen johtaja Arto Kuusinen.

Teknologia-tapahtumassa nostetaan esille myös alan osaajia ja uusia ratkaisuja. Startup-kilpailun pitchaus-finaali järjestetään messuilla keskiviikkona 8.11 MXSystems-lavalla klo 14.30-15.30, Kisan lopullinen voittaja julkistetaan ja palkitaan samana päivänä järjestettävässä iltajuhlassa 10 000 euron palkinnolla.

Mukana on kuusi finalistia, jotka ovat sähköä säästävän jäähdytysratkaisun kehittänyt Coldins,  hiilijalanjäljen raportointi-keksinnön Datafarm, lääkemääräysalustan Finnadvance, kotiakkuratkaisun Nelinor sekä lasten ja nuorten psyykkisen valmennuksen mobiilisovelluksen kehittänyt Onit Sport sekä telelääketieteen diagnostiikkalaiteen VitalSigns.. Startup-kilpailu järjestetään yhteistyössä Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) kanssa.

Lisäksi Tietotekniikan ja elektroniikan seuran TIES:n Amazing Robots -kilpailun semifinaali järjestetään tiistaina 7.11. ja finaali palkintojenjakoineen torstaina 9.11.  Tiistaina 7.11. jaetaan myös kunnossapitoaiheiset opinnäyte- ja yritysinnovaatiopalkinnot.

Samaan aikaan messukeskuksessö järjestettävässä Cyber Security Nordic 2023 jaetaan myös innovatiivisin tietoturvatuote tai palvelu. Kilpailuun on valittu lokakuussa jo neljä finalistia. Ne ovat CyberCoach, D-Fence Oy:n Easy GDPR, Tosibox Platform ja LAAVAT solution for IoT security. Kilpailun finaali käydään pitchauskilpailun muodossa Cyber Security Nordic -tapahtumassa  7.11.2023. Voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron palkinnon.

Taustaa: Marraskuun 7.-9.11.2023 Helsingin messukeskuksessa järjestettävä Teknologia 23 – Transforming The Industrial Landscape pidetään samaan aikaan kyberturvallisuusalan Cyber Security Nordic -tapahtuman kanssa. Teknologia23 koostuu useista osa-alueista, joita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakentaminen, kunnossapito, robotiikka, ICT ja 3D.  Aiemmin tapahtuma koostui pääosin Elkom ja Automaatio -nimien alla toimineista messutapahtumista.

Lisää: Teknologia23-sivusto näytteilleasettajineen ja seminaariohjelmineen  (LINKKI). Lisää vuoden 2023 ja 2024 messu- ja kongressitapahtumia Uusiteknologia.fi:n  messu- ja kongressilistauksesta (LINKKI).

Kuvituskuva: Suomen messut

Päivitetty 23.10.2023