Detection Technology siirtää piensarjatuotantoa Suomeen

Detection Technology siirtää fotonilaskentaan perustuvien ilmaisimien piensarjatuotannon Ranskasta Suomeen, Ouluun valmistuvaan uuteen tehtaaseen. Toimella yritys pyrkii virtaviivaistamaan toimintaansa ja parantamaan kannattavuuttaan. Ranskassa keskitytään algoritmeihin, ohjelmistokehitykseen ja röngensovelluksiin.

Ranskan valmistusosaamisen siirtäminen on jo meneillään, ja uuden Oulun yksikön pitäisi olla tuotantovalmiudessa jo alkuvuodesta 2024.  Oulun Linnamalla Teknologiakeskus Technopoliseen sijoittuva tehdas on suunniteltu ja rakennettu erityisesti vaativaan elektroniikkatuotantoon.

Oulun tuotannon siirron seurauksena yhtiö päättää Rankan toimipisteessä kuusi työsuhdetta. ”Tuotannon siirtämisellä haemme monenlaisia synenergiaetuja, taustoitta sanoo Detection Technologyn toimitusjohtaja Hannu Martola .

Hänen mukaansa uuden teknologian teollistamisessa tuotekehityksen ja tuotannon välinen dialogi on hänen mukaansa keskeistä. Detection Technologyn Grenoblessa sijaitseva Ranskan tiimi jatkaa muutosten jälkeen algoritmien, laiteohjelmistojen ja ohjelmistojen kehityksessä sekä röntgenfysiikan soveltamista yhtiön röntgenilmaisimien valikoimaan.

’’Panostamme jatkossa fotonilaskentasovelluksissa erityisesti strategisesti tärkeisiin TT-ilmaisinratkaisuihin, missä on suurin kaupallinen potentiaali’’, sanoo Martola. Yritys jatkaa hänen mukaansa myös pitkän tähtäimen panostuksiamme tuoteportfolion kehittämiseen, sillä kysyntää on kaikilla markkinoillamme — niin lääketieteen, teollisuuden kuin turvallisuusalan röntgenkuvantamisessa.

Fotonilaskentateknologia tulee olemaan toimitusjohtaja Martolan mukaansa tärkeässä roolissa tietokonetomografia (TT) -kuvantamisessa. Materiaalien erottelukyvyn parantaminen entisestään nykyisten monienergiaratkaisuiden tarjoamasta tasosta tulee olemaan tärkeää etenkin lääketieteen kuvantamisessa.

Suomessa Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle noteerattu Detection Technology on globaali röntgenilmaisimien ratkaisu- ja palvelutoimittaja lääketieteen, turvallisuusalan ja teollisuuden sovelluksiin. Oulun lisäksi sillä on tuotantoyksiköt Kiinan Pekingissä ja Wuxissa sekä piensarjatuotantoa Shanghaissa.

Kuvituskuva: Detection Technology on oululainen röntgenilmaisimien ratkaisu- ja palvelutoimittaja lääketieteen, turvallisuusalan ja teollisuuden sovelluksiin, jotka ulottuvat anturikomponenteista optimoituihin ilmaisinjärjestelmiin, joissa on mikropiirejä, elektroniikkaa, mekaniikkaa, ohjelmistoja ja algoritmeja (LISÄÄ)