Uutta suojaa pilviratkaisuihin – tietoturva-aukoista 80 prosenttia pilvestä

Tietoturvayhtiö Palo Alto Networksin mukaan pilvipalvelut ovat kaiken pahan alkua ja samalla merkittävän bisneksen tuoja.  Yrityksen tietoturvayksikön mukaan peräti 80 prosenttia tietoturva-aukoista löytyy pilviympäristöistä.  Siihen yritys on esitellyt suojaksi Code to Cloud -ratkaisun Prisma Cloud-alustaansa.

Kaikenkokoiset yritykset ja yhteisöt ovat ottaneet käyttöön kuluneen vuosikymmenen runsain mitoin pilvisovelluksia ennennäkemättömällä tahdilla eikä merkkejä vauhdin hidastumisesta ole nähtävissä.

Tutkimuslaitos Gartner-tutkimusyhtiön mukaan vuoteen 2027 mennessä peräti 65 prosenttia sovellusten työtaakasta tapahtuu ainakin osittain pilvipalveluissa. Kasvua ennustetaan peräti 20 prosenttia vuoden 2022 luvuista.

Samalla myös tietoturva-uhat ovat pahentuneet. Palo Alto Networksin tietoturvayksikkö Unit 42:n selvityksen mukaan peräti 80 prosenttia tietoturva-aukoista löytyy pilviympäristöistä. Se voi osaltaan vaarantaa järjestelmän laaja-alaisille murroille.

Samalla pilvipalveluihin kohdistuneet uhkien määrät ovat nousseet niin suuriksi, että monella turvallisuustiimillä on vaikeuksia pysyä hyökkäysten ja murtoyritysten perässä. Siihen Palo Alto Networks on kehittänyt ratkaisuksi yhtiön mukaan alan ensimmäisellä integroidulla Code to Cloud -ratkaisun. Se on osa yrityksen Prisma Cloud Darwin -julkaisua.

Yhtiön ratkaisun kantavana ajatuksena on tehdä pilvipalveluiden turvallisuudesta entistä luotettavampaa suojaamalla palvelut entistä kokonaisvaltaisemmin, koska yhtiön mukaan Code to Cloud -turvallisuusratkaisut ovat hyvin kapea-alaisia, jonka takia organisaatiolla on jopa kuudesta kymmeneen erilaista tietoturvaratkaisua pelkän pilvijärjestelmän suojana.

Palo Alton uutta Code to Cloud -ratkaisua hyödyntävä Prisma Cloud -turvallisuusjärjestelmä takaa yhden suojausalustan, joka kattaa koko pilvijärjestelmän yhdenmukaisella turvaratkaisulla. Näin järjestelmän osat myös keskustelevat keskenään, yhtiö viestii tiedotteessaan.

Lisää: Palo Alto Networksin Prisma Cloud (LINKKI) ja esittelyvideo (LINKKI, youtube)

Kuvituskuva: Palo Alto Networks