Sähköauton latauspisteitä valaisinpylväisiin

Nokialla toimiva alumiinia tuotteistava Purso Group on ostanut vähemmistöosuuden hollantilaisesta CityCharge BV:stä, jonka avulla uudenlaisiin katuvalaisinpylväisiin voidaan integroida myös sähköautojen latauspisteitä. Pylväät valmistetaan Purson omistamassa  Nedal Aluminiumissa Hollannissa.

CityCharge on kehittänyt yhdessä Purso Groupiin kuuluvan Nedal Aluminium BV:n kanssa valaisinpylväisiin integroidut latauspisteet, joissa hyödynnetään olemassa olevaa valaistusinfrastruktuuria.

Uudenlaisten valaisinpylväiden avulla tiheään rakennettujen kaupunkialueiden teiden varsille ei tarvitse rakentaa erillisiä sähköautojen lataustolppia ja niihin liittyvää infrastruktuuria.

Purson omistaman Nedalin ja CityChargen yhteistyön myötä on kehitetty valaisinpylväs, jossa on kaksi sähköauton latauspistettä, mutta se voi toimia myös toimiva alusta muidenkin älykaupunkitekniikoiden alustana.  Niitäv oivat olla esimerkiksi sähkön siirtämistä ajoneuvosta sähköverkkoon tai kuorman tasapainottaminen, mutta myös  nopeat WLAN- ja 5G-tietoliikenneyhteydet tukiasemineen.

Kuvituskuva: CityCharger