Uuden teholuokan 3D-suomalaistulostin

Seinäjoella toimiva miniFactory on julkaissut uuden 3D-tulostimen, jonka avulla v

oidaan 10-kertaistaa tuotantovolyymit aiempiin malleihin verrattuna. Uutuus esitellään virallisesti kahden viikon päästä Saksassa alkavilla Formnext 2023 -messuilla. 

MiniFactoryn uusi 3D-lippulaivamalli Ignitilla voidaan tulostaa jopa  600 x 400 x 400 mm:n kokoisia kappaleita korkean suorituskyvyn polymeereistä ja komposiiteista. Niitä hyödynnetään esimerkiksi käyttökohteissa, joissa materiaaleilta vaaditaan äärimmäistä suorituskykyä sekä turvallisuutta.

Uudet materiaalit kestävät yli 200C lämpötiloja, ovat 2–3 kertaa suorituskykyisempiä, kuin perinteiset tekniset muovit sekö omaavat erittäin hyvän kemikaalisen kestävyyden. Tämän lisäksi materiaalit täyttävät kaupallisen raide- ja ilmailuteollisuuden tiukimmatkin turvallisuusvaatimukset.

Uuden tuotteen myötä suomalaisyritykselle avautuu uusia käyttökohteita myös perinteisemmässä teollisuudessa. MiniFactory viestiikin uuden tulostimen soveltuvan myös tunnetumpiin teknisiin materiaaleihin, kuten ABS, ASA, PC ja PA.

Uusi Ignite 3D-tulostin mahdollistaa esimerkiksi massiivisten erikoiskomponenttien valmistuksen kustannustehokkaasti. Yritys on esitellyt malliesimerkkinä muun muassa ilmailuteollisuuden ilmanvaihdon komponentti tulostettuna sertifioidusta ULTEM AM9085F -materiaalista.

Kaikkiaan miniFactory on toimittanut laitteita yli 20 eri maahan. Vientiin yrityksen toimituksista on päätynyt jo yli 90 prosettia. Asiakaskunnassa ovat muun muassa sähköautovalmistaja Tesla, Safran, Deutsche Bahn, Alstom, BAE sekä joukko eri maiden puolustusteollisuuden tutkimuslaitoksia ja toimijoita.

Lisää: miniFactory (LINKKI) ja tuotetiedot Ignite (LINKKI).