Huaweille uusi tutkimuskeskus Helsinkiin

Huawei panostaa kännykkätekniikoiden lisäksi Suomessa entistä enemmän terveys- ja urheiluteknologian tutkimukseen. Yritys avasi tänään Helsinkiin uuden Health Lab -tutkimuskeskuksen, joka toimii  yrityksen uusimpana terveys- ja kuntoilutuotteiden tutkimusalustana Kiinan laboratorioiden rinnalla.

Uusi lähes 1 000 neliömetrin kokoinen laboratorio on varustettu maailmanluokan urheiluvälineillä yli 20 eri lajia varten. Aitojen käyttötilanteiden kautta keskuksessa voidaan testata erilaisia uusia urheilu- ja kuntoilualgoritmeja, mittauksia ja standardeja.

Laboratorioon on rakennettu todenmukaisia urheiluympäristöjä viidellä testialueelle, joilla seurataan yli 200 fysiologista ja biomekaanista indikaattoria.  Niitä ovat esimerkiksi vastavirta-allas, hiihtosimulaattori, monitoimijuoksumatto, mittauslaite-juoksumaton ja kuntosalialue, jolla voidaan suorittaa erilaisia sydämen ja verisuonien toimintaa mittaavia harjoituksia. Suorituskykyä mitataan laboratoriolaitteiston lisäksi Huawein uusimmilla urheilu- ja terveyskelloilla.

Huawei ilmoittaa olevansa sitoutunut terveys- ja liikuntamarkkinoiden kasvaviin tarpeisiin panostamalla esimerkiksi terveydenseuranta-algoritmien kehittämiseen puettavien teknologioidensa kehitykseen. Yrityksellä on jo Health Lab-laboratoriot Kiinassa  Xi’anissa ja Songshan Lakesissa.

Suomen Health Labilla työskentelee jo monitieteinen tutkimustiimi, johon kuuluu kuusi tohtoria ja 20 asiantuntijaa seitsemästä EU-maasta ja viideltä tutkimusalueelta, kuten fysiologia, tekoäly, koneoppiminen, ohjelmistotestaus ja ohjelmistosuunnittelu.

Huawei tekee yhteistyötä myös tutkimuslaitosten ja asiantuntijoiden kanssa sekä paikallisesti Suomessa että alueellisesti Euroopassa.  Yritys on ollut mukana perustamassa esimerkiksi Interlive-yhtymää yhdessä kuuden Euroopan kärkiyliopiston kanssa.  Siinä kehitetään tieteelliset testausstandardit puettaville laitteille ja suosituksia puettaville laitteille suorien ja johdettujen mittarien seurantaan.

Huaweilla on entuudestaan Suomessa myyntitoimiston lisäksi kaksi tietoliikennealueen tutkimus- ja tuotekehityskeskusta, joista toinen Helsingissä ja toinen Tampereella. Yritys tuli Suomeen vuonna 2008 ja työllistää nykyisin  kaikkiaan noin 600 henkilöä eri Suomen toimipisteissä.

Kuvat: Huawei.

Päivitetty