Digita ja Siemens yhteistyöhön 5G-privaattiverkoissa

Verkko-operaattori Digita ja automaatiovalmistaja Siemens aloittavat yhteistyön teollisuuden 5G-privaattiverkkojen toimituksissa. Yhteistyön myötä on tarkoitus tuoda kokonaan uusia ratkaisuja esimerkiksi teollisuuden robotiikkaan ja lisättyyn todellisuuteen. 

Uudenlaiset teollisuuden käyttöön tarkoitetut 5G-privaattiverkot tarjoavat langattoman tiedonsiirron suurilla nopeuksilla ja mahdollistavat turvallisen kommunikaation laitteiden välillä. Ne ovat räätälöityjä tietoturvallisia verkkoja, joiden toiminta optimoidaan tarpeiden ja käyttökohteiden perusteella. Palvelu tarjoaa varmat ja toimivat tietoliikenneratkaisut esimerkiksi haastaviin teollisuusympäristöihin.

Yhteistyössä Digitan osaamista ovat privaattiverkkojen suunnittelu, rakentaminen, ylläpito ja päivitys sekä Siemensin vahvuuksia ovat puolestaan kansainvälinen verkosto, teollisuuden automaatio- ja digitalisaatioratkaisut sekä kyberturva.

Yhteistyöllä pyritään siihen, että organisaatiot voivat rakentaa kilpailuetua uusimpien teknologisten ratkaisujen avulla ja toteuttamaan päästä päähän -ratkaisuja, jotka mahdollistavat laitteiden välisen luotettavan kommunikaation.

”Siemens tarvitsee 5G-teknologian osalta luotettavia partnereita, jotka kykenevät toimittamaan ja tukemaan asiakkaita suunnittelussa, toimituksissa ja ylläpidossa. Digitalla on maankattava tukiverkosto ja osaaminen, mikä mahdollistaa nopean tuen ja toimintavarmuuden teollisuusyrityksissä”, kertoo teollisuuden palveluliiketoiminnan johtaja Ari Varelius Siemensiltä.

Digita ja Siemens esittelevät jo uusia privaattiverkkoratkaisuja Teknologia 23 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11.2023. Lisäksi Digitan liiketoiminnan kehitysjohtaja Henri Viljasjärvi kertoo 9.11. klo 12 alkaen Tivia Stagella aiheesta ”Teollisuus 4.0: Kun tehdas muuttuu rakennuksesta tietolähteeksi”.

Kuvituskuva: Digita