Suomalainen IoT-yritys voitti tietoturvapalkinnon

Laavat-yrityksen IoT-tietoturva-alusta valittiin Cyber Security Nordic 2023 tapahtumassa vuoden parhaimmaksi tietoturvatuotteeksi. Voittaja sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron palkinnon. Raadin erityismaininnan sai CyberCoach.

Voittoisan Laavat on erikoistunut auttamaan koneiden ohjauskomponenttien valmistajia rakentamaan laitteita kyberturvallisuusstandardien, kuten IEC62443:n, mukaisesti.

”Tuomariston päätös oli äärimmäisen vaikea, sillä kaikki finalistit esittelivät merkittävää panostaan kyberturvallisuuden alalle. Huolellisen harkinnan jälkeen tuomaristo joutui tekemään ratkaisevan päätöksen kahden ehdokkaan, Laavatin ja CyberCoachin”, välillä, kertoo palkintoraadin Peter Sund tietoturvajärjestö FISC:stä.

Tietoturvatapahtuman kisassa oli loppuvaiheessa neljä finalistia, jotka esittelivät tuotteitaan pitchaus-kisassa eilen. Voittaneen Laavat-yrityksen lisäksi CyberCoach sekä D-Fence ja Tosibox. Niistä CyberCoach uudistaa kyberalaa tuomalla modernin, helppokäyttöisen ja kustannustehokkaan tietoturvakoulutuksen suoraan työntekijöiden käyttämille alustoille, kuten Slackiin tai Teamsiin.

Raadin erityismaininnan saaneen D-Fencen Easy GDPR -palvelu mahdollistaa yrityksen tietosuojan toteuttamisen, hallinnan ja todentamisen vaivattomasti sekä siten, että kokonaisuutta voi hyödyntää kilpailuetuna. Palvelu täyttää EU:n lakisääteiset velvoitteet ja siitä on rajapinta Suomen Asiakastiedon ESG-vastuullisuusraporttiin.

Kolmas finalisti oli Tosibox, jonka tietoturvatuotteiden ja palveluiden kautta voidaan yhdistää käyttäjät, sovellukset, järjestelmät ja laitteet verkkojen kautta. Yrityksen Plug & Go-teknologia on patentoitu, skaalautuva etäkäyttöratkaisu.

Kuvateksti: Kuvassa palkinnon jakaja Suomen tietoturvayhteisö FISC:n Peter Sund (vas) ja voittajayritys Laavat Kaustabh Debbarman sekä Anni Vepsäläinen Suomen messuilta.

Päivitetty