Tampere palkittiin Wapicen IoT-älykaupunkihankkeesta

Tampereen kaupunki on voittanut suuren teknologiapalkinnon hankkeistaan hyödyntää uusinta tekoälyä ja Wapicen IoT-alustaa. Kaupunki sai kansainvälisen Enabling Technologies Award -palkinnon maailman suurimmassa älykaupunkitapahtumassa Barcelona Smart City Expo World Congressissa (SCEWC). 

Kilpailun arvioinnissa painotettiin esimerkiksi, miten Tampereen älykkäät ratkaisut eivät vastaa vain paikallisiin tarpeisiin vaan samat keinot ovat monistettavissa myös muualle. Tampereen kumppanina IoT-alustan hyödyntämisessä ja kehittämisessä toimii vaasalainen Wapicen IoT Ticket -ratkaisu.

Tampereen IoT-alusta on saanut jo aiemminkin kansainvälistä tunnustusta siitä, kuinka se mahdollistaa turvallisen ja laadukkaan datan hyödyntämisen. Alusta on tuonut aitoa lisäarvoa kansalaisten, elinkeinoelämän ja viranomaisten arkeen erilaisten sovellusten, ohjelmistojen ja palveluiden myötä.

”On myös hienoa nähdä, kuinka IoT-alustan tuotekehitys kantaa hedelmää ja kuinka monipuolisesti IoT-dataa voidaan soveltaa käytännössä. Tämä mahdollistaa kaupungin toiminnan tehostamisen ja uusia palveluita kaupungin asiantuntijoille ja paikallisille asukkaille”, kommentoi Wapicen tuotepäällikkö Jukka Niemi voittoa.

Muut älykaupunkipalkinnon finalistit olivat Kaohsiung City Taiwanista ja Libelium Zaragozasta Espanjasta.  World Smart City Awards jaettiin 13. kerran ja voittajat valittiin kaikkiaan 411 ehdotuksen joukosta.

Kuva: Älykaupunkipalkinnon vastaanotti Barcelonassa Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen. Kuva Wapice.

Päivitetty