Oululaisyritykseltä kädellisiä mobiilirobotteja

Torstaina päättyneillä Teknologia23-messuilla oli esillä oululaisen Probotin kehittämät mobiilirobotti Dolly, jolla yritys aikoo ratkoa erilaisia logistisia ongelmia niin tehtaissa kuin muissakin yleisissä tiloissa.  Tarjolla on myös Unitree Roboticsin robottikoirat.

Probotin mobiilirobotti räätälöitävissä moniin eri tarkoituksiin ja sille erilaiset krampit ja kynnyksetkään eivät ole liian iso haaste. ’’Myös tarvittavien lisäosien liittäminen ja yhteistoiminta onnistuu’’, vakuutti Probotin toimitusjohtaja Matti Tikanmäki (kuvassa oikealla).

Tikanmäki piti messujen robottilavalla esityksen mobiiliroboteista osana tulevaisuuden teollisuuden ratkaisuja. Ensi vuonna julkaistaan hänen mukaansa heidän lisäkseen maailmanlaajuisesti lukuisa joukko muitakin käveleviä ja pyörillä liikkuvia robotteja – niin ulko- kuin sisäkäyttöön.

Myös Probot ohjelmistokehittäjä Aki Panuma (kuvassa vasemmalla) on vakuuttunut , että mobiilirobotiikka tulee vaikuttamaan olennaisesti tulevaisuuden työelämään.

Probotin Dolly-robottinsa lisäksi vuonna 2006 perustetulla oululaisyrityksellä on kokemusta erilaisista teollisuuden robottisoluista sekä mobiili- ja yhteistyörobottiratkaisuista.

Yritys integroi myös Omronin ja Kukan mobiilirobotteja osaksi tarjontaansa. Yritys on myös Unitree Robotics -robottikoirien jälleenmyyjä Euroopassa. Teknologia23-messuilla oli oululaisyrityksen tarjonnan lisäksi esillä myös muita mobiilirobotteja ja robottikoiria.

Lisää: Probot Oy (LINKKI), tuotetiedot Dolly-mobiilirobotin tekniikka ja esittelyvideo (LINKKI) sekä muut Teknologia23-tapahtuman artikkelit (LINKKI)

Kuvat: Teknologia23/Suomen messut ja Probot Oy.