Vuoden ohjelmistoyrittäjä valittiin – Yle Areenasta vuoden digipalvelu

Suomalaisen ohjelmisto-alan yhteistyöjärjestö Software Finland valitsi vuoden ohjelmistoyrittäjäksi 3D CAD-suunnitteluohjelmistoja kehittävän Cadmaticin Jukka Rantalan. Järjestö valitsi lisäksi vuoden digipalveluksi Yleisradion Areena-palvelun.

Vuoden ohjelmistoyrittäjän valinta on kuulunut yli 20 vuoden ajan suomalaisen ohjelmistoalan tärkeimpiin kohokohtiin. Näin tälläkin kertaa, kun järjestö valitsi kohteeksi yhden alan pitkäaikaisista kehittäjistä ja onnistujista. Yrityksellä on jo 6000 asiakasta 60 eri maasta.

Yle Areenan päällikkö Tanja Iikkanen

”Cadmatic on Jukan johdolla sekä tehnyt hienoa pitkäjänteistä työtä että lisäksi oikea-aikaiset, rohkeat ratkaisut kansainvälisen kasvunsa tueksi.”, kertoo palkinnon jakaneen Software Finlandin hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama.  

Yhtiö on tehnyt orgaanisen kasvun lisäksi kolme strategista yrityskauppaa, jotka avaavat näkymät entistäkin laajemmalle kasvulle. ”Yksi avaintekijöistä on ollut, että uskalsimme jo 90-luvulla suunnata täysillä maailmalle’’, taustoittaa Jukka Rantala Cadmaticin menestystä.

Rantalan mukaan saimme ensimmäiset suuret asiakkaamme Suomen ulkopuolelta Hollannista, Norjasta, Saksasta, Puolasta, sitten saimme pään auki Aasiaan Intiaan ja Kiinaan. Tärkeä askel oli hänen mukaansa myös 2000-puolivälissä kehitetty maailman ensimmäinen hajautettu suunnittelujärjestelmä. Se mahdollisti yhdessä työskentelyn jopa sadoille suunnittelijoille kerralla.

Cadmaticin kolme tärkeintä toimialaa ovat meriteollisuus, prosessiteollisuus ja viimeisimpänä rakentaminen. Yhtiön 35 miljoonan euron liikevaihdosta yli 80 prosenttia tulee maailmalta.

”Olemme todella globaali toimija, koska meitä tarvitaan, missä vain laivoja rakennetaan ja prosessiteollisuus on yhtä lailla kansainvälistä. Autamme, kun pitää saada suunnittelu entistä tehokkaammin rakentamisen käyttöön, data hyödyttämään valmista tehdasta tai laivaoperaattoria, ja nyt puhutaan jo digitaalisista kaksosista”, avaa Jukka Rantala Cadmaticin palveluja asiakkailleen.

Ohjelmistojärjestö jakoi viidettä kertaa lisäksi vuoden digipalvelu -palkinnon, jonka sai tällä kertaa Yleisradion  Areena-audio- ja videopalvelustaan. Yleisradion palkinnon pokkasi suuressa palkintogaalassa Yle Areenan päällikkö Tanja Iikkanen. 

Iikkanen pitää palkintoa merkittävänä tunnustuksena myös koko yhtiölle. Ja varsinkin kun Yle Areena ei ole  vain yksi teknologiaratkaisu. ”Käytössä on 30 eri versiota, palvelemme kaikkia mahdollisia katsoja- ja kuuntelijaryhmiä. Yksin äly-tv-versioita on noin 15, ja kaikki tämä vaatii todella paljon kehittämiseltä ja kehittämisen ohjaamiselta”, kuvaa Iikkanen Areena-palvelun käytännön kehitystyötä.

Kuva:  Mikke Pöyhönen/Photomikke/Software Finland.