Oulun 6G-professorit edelleen alansa siteeratuimpia

Oulun yliopiston 6G-tekniikoita tutkivat Mehdi Bennis ja Tarik Taleb ovat päässeet kansainväliselle Highly Cited Researchers -listalle viittausten määrässä omalla alallaan.  Kaikkiaan Suomessa toimivista tutkijoista listalle nousi tänä vuonna 16 alansa huippua.

Maailman viitatuimpien tutkijoiden listalle pääsee, kun tutkijalla on useampi tieteellinen artikkeli, joka sijoittuu viittausten määrässä yhden prosentin parhaimmistoon omalla tieteenalallaan. Listaus tehdään Web of Science -viittaustietokannasta aina kymmenen edellisen vuoden ajalta.

Professorit Tarik Taleb ja Mehdi Bennis toimivat  Oulun yliopiston 6G-lippulaiva-ohjelmassa. Kuva: Oulun yliopisto.

Suomessa työskentelevistä tutkijoista viittaustietokannassa parhaimpiin nousseista Mehdi Bennis ja Tarik Taleb kaksi toimivat Oulun yliopiston langattoman tietoliikenteen tutkimuskeskuksen (CWC) ja Suomen Akatemian koordinoimassa 6G-lippulaiva-ohjelmassa.  Molemmat olivat listalla myös kahtena aiempana vuonna.

Oulun yliopiston professorit Mehdi Bennisin ICON-tutkimusryhmässä keskitytään radioresurssien hallintaan, hajautetun tekoälyn mahdollisuuksiin ja koneoppimiseen 5G- ja 6G -verkoissa ja Tarik Talebin MOSAIC!-ryhmässä tutkitaan pilvipalveluja, verkon viipalointia, tekoälypohjaista ohjelmistojen ja verkon tietoturvaa sekä laajan datan jakamista mobiilipalveluina.

Suomesta  viitatuimpiin Oulun 6G-tutkijoiden lisäksi kuuluvat Tero Aittokallio Helsingin yliopistosta sekä 13 muuta, jotka olivat Lappeenrannasta Usma Avan ja Christian Breyer sekä Helsingin yliopistosta Willem M. des Vos, Liisa Holm, Jaakko Kangasjärvi, Mikael Knip, Markku Kulmala, Tuukka Petäjä ja Tommi Vatanen sekä Juho Hamari Tampereen ja Alexander Mildner Turun yliopistosta, Vinit Parida Vaasan yliopistosta ja Zhipei Sun Aallosta.

Lisää: Web of Science -tietokanta (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock