8K-tarkkuus toimintakameraan

Kiinalainen Arashi Vision tuo Insta360 Aca Pro-toimintakamerassa Leica-optiikan lisäksi jopa 8K-videotarkkuuden ja tekoälypohjaisen muokkaustoiminnot. Kamerakennon koko on 1/1,3 tuumaa ja keskussuoritin toteutettu viiden mikron prosessilla.

Uuden Arashi Visionin Insta360 Ace Pro -toimintakameran optiikka on suunniteltu yhteistyössä saksalaisen Leican kanssa, Uutuudessa on ison 1/1,3 tuuman kuvakennon lisäksi Leica Summarit -sarjan objektiivi. Käyttöä helpottaa käännettävä 2,4 tuuman kosketusnäyttö ja akkujen PD-pikalataus.

Valmistajan mukaan iso 1/1,3 tuuman kuvasensori erottaa Insta360 Ace Pro -toimintakameran kilpailijoistaan. Se vangitsee enemmän valoa ja tarjoaa paljon paremman dynamiikan, jota tarvitaan nopeasti liikkuvissa tilanteissa ja haastavassa valaistuksessa. Sen PureVideo-kuvaustila mahdollistaa laadukkaan kuvaamisen myös hämärässä.

Kameran viiden nanometrin tekoälysuoritin hyödyntää räätälöityä AI-hermoverkkoa vaimentamaan kuvamateriaalin kohinaa selkeämmän kuvan saavuttamiseksi reaaliajassa. Tekoäly on muutenkin avaintekijänä myös yleisessä kuvanlaadussa. 8K:n lisäksi 4K-tarkkuus voi useimmille riittää.

Insta360:n tuotekehitystiimi on tuonut kameralle uusia laskennallisia valokuvausmalleja, jotka perustuvat erilaisiin objektiivi- ja anturitietoihin. Ne tukevat erityisesti 48 megapikselin kuvatilaa ja 4K/30fps-videotilaa PureVideo-toiminnolla. Ja parantavat sekä signaali-kohinasuhdetta että dynamiikkaa heikossa valaistuksessa ohittaen kaikki muut myynnissä olevat toimintakamerat.

Uusi Insta360 Ace Pro kestää valmistajan mukaan kymmenen metrin syvyyden ja lisäksi erikseen hankittavalla sukelluskotelolla kameran voi viedä jopa 60 metrin syvyyteen. Kameran luvataan toimivan -20 asteen pakkasessa tai +40 asteen helteessä. Lisäksi kamerassa hyödynnetään FlowState-vakautustekniikkaa, millä varmistetaan, että videot pysyvät vakaina. 360 Horizon Lock -toiminto pitää videon aina vaakasuorassa.

Lisää: Arashi Vision (LINKKI, Wikipedia),  Insta360 (LINKKI), Youtube-esittelyvideo (LINKKI) ja edustaja Boston (LINKKI)