Sähkötekniikan messuihin lisää kilpailua

Suomen messut lähtee kisaamaan sähköalan messuista Jyväskylän messujen kanssa. Uusi Sähkö-Electricity tapahtuma järjestetään Helsingissä ensimmäisen kerran huhtikuussa 2026. Vastaavat Jyväskylän sähköalan laaja-alaiset messut järjestetään jo ensi helmikuussa 2024.

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään uudenlaiset Sähkö-Electricity-messut 15.–17.4.2026. Runsaan kahden vuoden päästä järjestettävään tapahtumaan on ilmoittautunut messujen mukaan jo alan tärkeimpiä toimijoita kuten ABB, Ahlsell, Airam, Siemens ja Sonepar. Ne osallistuvat myös Suomen messujen kanssa tapahtuman suunnittelutyöhön.

Kolmipäiväisillä Sähkö-Electricity -messuilla esitellään laajasti sähköteknologian ratkaisuja ja palveluja. Mukana tapahtumassa luvataan olevan alan maahantuojat, valmistajat, integraattorit ja tukut, unohtamatta alan sidosryhmiä. Mukaan tulee startup-alue, jossa esitellään alan uusimmat innovaatiot ja kehitystrendit.

Tulevilla Helsingin sähkömessuilla on esillä myös vihreä siirtymä ja alan sähköteknologian kehitys, esimerkiksi sähköisen liikenteen ratkaisujen ja aina ajankohtaisen valaistuksen osalta.

Uutuusmessut on suunniteltu sähkötekniikan suunnittelijoille, arkkitehdeille, konsulteille ja ammattilaisille kuten urakoitsijat, teollisuus, kiinteistönomistajat, sijoittajat, huolto- ja kunnossapidosta vastaavat ammattilaiset sekä  kansainväliset kävijät.

Suomen messut ei ole aivan ensimmäistä kertaa järjestämässä alueen tapahtumaa, sillä jo vuosikymmeniä sitten sähkö- ja automaatiotekniikoita esiteltiin elektroniikan Elkom-Eltek-tapahtumassa. Nykyisin alan tekniikkaa on esillä Suomen messujen Teknologia-messujen tarjonnassa, mutta myös muissa kiinteistö- ja rakentamisalan messuilla.

Jyväskylässä sähköalan messut järjestetään seuraavan kerran helmikuussa 2024.

Lisää: Helsingin Sähkö-Electricity2026-sähkömessut (LINKKI) ja Jyväskylän Sähkö-Valo-Tele-AV24-näyttely (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n 2023-2026-messulistaus (LINKKI)

Kuvituskuva: Suomen messut/Teknologia22