Pohjoismaiden ensimmäinen tekoälyradioasema verkkoon

Suomessakin paikallisradioita operoiva Bauer Media otti eilen käyttöön Pohjoismaiden ensimmäisen nettiradionsa, jonka sisältö on tekoälyn avulla tuotettua ja koottua.  Bauer Median mukaan kyseessä on aivan uusi innovaatio, joka yhdistää viimeisimmän teknologian ja viihteen yhteen. 

Tekoälyradio aloitti toimintansa eilen uudenlaisena nettiradiona. Uusi tekoälyradio sisältää muun muassa tekoälyn avustuksella tuotetut äänituotannot, Fintrafficin liikennetiedotteet, huonon kelin varoitukset, sekä Voice.fi-palvelun viihdepalvelun viihdeuutiset.

”Tämä on mielenkiintoinen virstanpylväs radiomaailmassa ja osoitus sitoutumisestamme tuoda uutta ja innovatiivista sisältöä kuulijoillemme myös jatkossa”, mainosti avajaistiedoteessa Bauer Median toimitusjohtaja Sami Tenkanen.

Tarkemmin tekoälyradion  käyttämistä tekniikoita ei yritys laajemmin kertonut, mutta yritys  aikoo tuoda kanavalle myöhemmin uusia kuuntelijaosuuksia sekä mainostajille mainosratkaisuja.

”Tulemme jatkamaan kehitystyötä aktiivisesti myös lanseerauksen jälkeen tarjotaksemme kuulijoille entistä henkilökohtaisempia ja räätälöidympiä kokemuksia radiomaailmassa”, kertoo projektista vastannut yrityksen  innovaatiojohtaja Sini Kervinen.

Bauer Median Suomen pääkonttoritoiminnot sijaitsevat Nokian entisissä kaapelitehtaan tiloissa Helsingissä. Lisäksi yrityksellä on yksiköitä eri puolilla maata. Bauer Median kanavia ovat muun muassa Cityradio, Iskelmä, Nostalgia ja muutamia paikallisia radiokanavia.

Lisää: Bauer Median tekoälyradio Radioplayn kautta verkossa (LINKKI).