Kompakti digiskooppi alle kahden kilon

Kiinalainen Fujian Lilliput Optoelectronics Technology on tuonut tarjolle pienet Owonin TAO-sarjan oskilloskoopit. Uusi TAO3000-sarjakokonaisuus tarjoaa  alta kahden kilon koossa 2-4 kanavaa, 70-120 megahertsin kaistaleveydet ja jopa yhden gigan näytteenottonopeuden.

Owonin TAO3000-sarjan digioskilloskoopit on tarkoitettu erityisesti keikkakäyttöön tai helposti siirrettäväksi laboratorioissa tai huolloissa. Ne toimivat valmistajan mukaan myös hyvin kentällä, esimerkiksi aurinkopaneelien asennuksessa. Laitteet painavat 1,7 kiloa ja niiden ulkomitat ovat 270 x 191 x 48 millimetriä.

Kaikissa malleissa on kahdeksan tuuman litteä näyttö, jonka resoluutio on 800 x 600. Laitteen 8000 milliampeerin litiumakun kestoksi normaalimittauksissa ilmoitetaan viisi tuntia. Oskilloskoopeissa on USB- ja Ethernet-verkon liittännät, joiden avulla mittauslaitetta voidaan ohjata etänä. Lisäksi mittaustietojen käsittelyyn on tarjolla pc-pohjaisia ohjelmistoja kuten NI:n laajalti käytössä oleva LabView.

Oskilloskooppimalliston suurin näytteenottotaajuus on 1Gsps ja näytemuistin pituus 40 Mpts.  Laitteiden pystyresoluutiot ovat 8 bittiä tai 14 bittiä ja kanavia kahdesta neljään. Uutuuksilla pystyy mittaamaan sekä normaalit nousu- ja laskuajat että logiikkatilojen yhdistelmät sekä ja CAN-, I2C-, SPI-, RS232/UART-protokollat sekä väylät dekoodauksella. Suurin osa malleista pystyy tallentamaan tietoja myöhempää käyttöä varten.

Lisää: Owon (Co)  (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI, Owon) ja (LINKKI, TME.com)

Kuva: Owon