Crimppi laajentaa valmistusta Latviaan

Johdinsarjavalmistaja Crimppi avaa uuden tehtaan Latviaan alkuvuodesta. Yhtiöllä on tehtaat jo aiemmin Vaasan lisäksi Kroatiassa ja Kiinassa. Uusi tehdas palvelee erityisesti Pohjois-Euroopan markkinoita Suomen lisäksi.

Uusi Latvian tehdas minimoi yrityksen mukaan tehtaiden välisiä sisäisiä kuljetuksia, ja tuontirahdin matka asiakkaille pienenee merkittävästi.  Latvian tehdas sijaitsee maan länsiosassa Liepājan alueella. Lähellä on maan toiseksi suurin satama ja hyvät säännölliset meriyhteydet.

’’Latvian uusi tehdas laajentaa konsernin tehdasverkostoa ja mahdollistaa asiakkaille entistä monipuolisemman palvelun’’, kertoo Crimpin toimitusjohtaja Timo Harri. Hänen mukaansa uuden tehtaan tuotanto pystytään myös ajamaan ylös nopeasti, sillä sinne siirtyy aluksi olemassa olevaa tilauskantaa yhtiön Kroatian tehtaalta. Tavoite on aloittaa tehtaan toiminta kuluvan vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana.

Yhtiöllä on pitkän tähtäimen tavoitteena on kehittää Latviasta yli 100 työntekijän tehdas. ’’Olemme nyt palkkaamassa ensimmäisiä työntekijöitä, jotka lähtevät koulutukseen Crimpin muille tehtaille’’, kertoo Crimppin uuden Latvian tehtaanjohtaja Ingus Palapis.

Crimppillä on Vaasan lisäksi yhtiöllä tehtaat uuden Latvian lisäksi myös Kroatiassa ja Kiinassa, jotka jatkavat toimintaansa normaaliin tapaan. Toimintojen jatkumisesta kertoo , että yritys investoi Latvian tehtaan lisäksi koneisiin myös Vaasan tehtaalleen.

Kaapelisarjat ovat alan sopimusvalmistuksessa laaja alue, jossa asiakaskunta koostuu suurista autovalmistajista  pienempiin konevalmistajiin. Suomessa esimerkiksi  hammastekniikan laitteita valmistava Planmecan kertoi jo muutama vuosi sitten hyödyntävänsä tuotteissaan Crimpin kokoamia kaapelisarjoja. Myös ABB ja Skoda Transtec ovat yhtiön asiakkaita.

Kuvituskuva: Crimppi Oy:n tuotantokuva, 2019