Teleste käynnistää muutosneuvottelut

Antenni- ja laajakaistaverkkojen tekniikkaa kehittävä Teleste aloittaa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut Suomen toimenpiteistä, jotka voivat johtaa tuotannollista syistä enintään 35 henkilön irtisanomisiin sekä lomautuksiin ja osa-aikaistuksiin.

Suunnitelluilla toimenpiteillä turkulainen Teleste sopeuttaa konsernitoimintojen ja Broadband Networks ‑liiketoiminta­yksikön kulurakennetta vallitsevaan markkinatilanteeseen sekä parantaa myös kannattavuutta ja kasvuedellytyksiä myös pidemmällä aikavälillä.

Muutosneuvottelut koskevat koko Suomen henkilöstöä kaikissa toimipisteissä. Työvoiman pysyväksi vähennystarpeeksi yhtiö arvioitu enintään 35 henkilöä. Lisäksi yhtiö tavoittelee väliaikaisia kulusäästöjä, joilla saattaa olla lomautusvaikutuksia.

Vuonna 2022 Telesten liikevaihto oli 165 miljoonaa euroa ja palveluksessa keskimäärin noin 860 henkilöä. Telesten osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.

Kuvituskuva: Teleste