Helvar yhdistää langattomat ja langalliset valoratkaisut

Suomalainen valaistusyritys Helvar tuo markkinoille hybridi-ratkaisun, joka yhdistää yrityksen langattomat ActiveAhead- ja langalliset Imagine -ratkaisut.  Integraation avulla valojen ohjauksia voidaan myös joustavasti laajentaa myöhemmin. Se luo mahdollisuudet myös uudenlaiseen jalostettuun tietoon rakennuksesta ja sen käytöstä. Mukana on myös esittelyvideo.

Älykkäiden nykyrakennusten integraatiot, energiansäästö sekä ihmisten hyvinvointi muokkaavat entistä enemmän rakennusalaa. Siksi Helvar haluaa olla mukana ja helpottaa niiden suunnittelua hybridi-valaistusohjauksella.

”Hybridi-valaistusohjaus ei ole ainoastaan langallisen ja langattoman fuusio, vaan se edustaa ajatusmallin muutosta valaistusalalla”, sanoo Helvarin langattomien ratkaisujen johtaja Matti Vesterinen

Helvarin toimitusjohtaja Adel Hattabin mukaan älyrakennukset voivat olla älykkäämpiä kuin mitä ne ovat tänään.  Hänen mukaansa alkuperäisen suunnitelman teknologiavalinnan ei tulisi poissulkea tulevaisuuden mahdollisuuksia, sillä tämä valinta määrää, voiko rakennus mukautua dynaamisesti yli ajan”,

Älyvalaisimet mukana tulee tyypillisesti rakennuksen tihein sensoriverkko, voi valaistus tarjota myös arvokasta tietoa rakennuksen käytöstä. Esimerkiksi reaaliaikaisen tilojen käyttötietojen sekä energiakulutustietojen perusteella voidaan ymmärtää paremmin, kuinka tiloja voidaan optimoida.

’’Jalostettua dataa ja siitä tehtyjä arvokkaita päätelmiä voidaan näin käyttää saumattomaan vuorovaikutukseen muiden rakennusjärjestelmien kanssa”, sanoo Helvarin langallisten ratkaisujen johtaja Thet Oo.

Lisää: Helvarin hybridiratkaisut (LINKKI) ja Youtube-esittelyvideo (LINKKI).

Kuvituskuva: Helvar