Traficomille uusi pääjohtaja – entinen hoitamaan 6G-asioita

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uutena pääjohtajana aloitti joulukuussa Jarkko Saarimäki viisivuotiskaudella. Nyt aiempi viraston vetäjä DI Kirsi Karlamaa siirtyy Traficomin teknologia- ja strategiajohtajaksi uusien murrostekniikoiden kuten tekoälyn, 6G:n ja kvanttitekniikoiden pariin.

Valtioneuvosto nimitti 20.12.2023 Traficomin uudeksi pääjohtajaksi viiden vuoden määräajaksi alkaen OTM Jarkko Saarimäen, joka siirtyi uuteen tehtävään  liikenne- ja viestintäministeriön palveluosaston osastopäällikön tehtävästä.

Ennen ministeriötä Saarimäki työskenteli Traficomissa Liikennejärjestelmäpalveluiden ja Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana. Hän on toiminut Viestintävirastossa aiemmin  juristina ja Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana sekä lakimiehenä asianajotoimistoissa.

Traficomin aiempi pääjohtaja ja koko viraston käynnistäjä DI Kirsi Karlamaa siirtyy nyt viraston strategiajohtajaksi. Nimityksellä liikenne- ja viestintävirastossa varautuu tulevaisuuden muuttuvaan toimintaympäristöön ja odottamattomiin tapahtumiin.

Karlamaan johdolla liikenne- ja viestintävirasto hakee nimityksellä myös konkretiaa ja vaihtoehtoisia malleja sekä näkemyksiä esimerkiksi siihen, mitä tulevaisuuden murrosteknologiat kuten tekoäly, kvanttiteknologia ja 6G tarkoittavat liikenteen ja viestinnän sektoreilla.

”Monet päätökset vaikuttavat vuosikymmeniä eteenpäin, joten toimintaympäristön muutostrendien tunnistaminen ja skenaarioiden pohtiminen on tärkeä osa meidän kaikkien työtä”, toteaa uudessa tehtävässä aloittanut Kirsi Karlamaa.

Kuvat: Traficom