Samsungilta nopea SSD-muistimoduuli

Samsungin  M2-liittimiin sopiva V-NAND 3-TLC  -muisteihin perustuva SSD 990 EVO -moduuli on viimeisin lisäys yhtiön kuluttajille suunnattujen SSD-laitteiden kategoriassa. Uusi muistimoduuli tarjoaa korkeaa suorituskykyä ja entistä parempaa energiatehokkuutta 970 EVO Plus -malliin verrattuna. Uutuus on myös edeltäjäänsä energiatehokkaampi.

Uuden SSD 990 EVO-muistin peräkkäinen lukunopeus yltää yrityksen mukaan jopa 5 000 megatavuun sekunnissa ja kirjoitusnopeus jopa 4 200 megatavuun sekunnissa. Satunnaisluku- ja -kirjoitusnopeudet kasvavat myös 700 000 ja 800 000 IOPS:iin.

Uutuus on tarjolla yhden ja kahden teratavun kokoisena. Aiempiin valtavirralle suunnattuihin SSD-laitteisiin verrattuna 990 EVO tarjoaa korkeampia latausnopeuksia ja nopean pääsyn suuriinkin tiedostoihin. PCI 4.0 M.2 -väyläinen moduuli tukee PCIe 4.0 x4- ja PCIe 5.0 x2 -liitäntöjä.

Host Memory Buffer (HMB) on yhdistetty suoraan isäntäprosessorin DRAM-muistiin. Uuden mallin lämmöntasaus säätelee NAND-sirun lämpötilaa tehokkaasti ja takaa huipputason suorituskyvyn ilman aseman eheyden vaarantumista.

Uusi muistimoduuli on valmistajan mukaan selvästi energiatehokkuus verrattuna aiempaa 970 EVO Plus -malliin, minkä ansiosta muisti sopii hyvin kannettaviin mikroihin.  Se tukee myös Modern Standby -toimintoa, joka mahdollistaa välittömän on/off-kytkennän häiriöttömällä verkkoyhteydellä ja saumattomalla ilmoitusten vastaanotolla jopa matalan virran tilassa.

Samsung Magician -ohjelmisto on joukko optimointityökaluja, joiden avulla voidaan toteuttaa esimerkiksi SSD-päivityksen ja lisäksi Magician suojaa arvokasta dataa, seuraa aseman kuntoa ja ilmoittaa ajantasaisista firmware-päivityksistä.

Lisää: Samsungin SSD-toiminnot (LINKKI) ja tuotetiedot SSD 990 EVO (LINKKI)