Tehokas mikro-ohjain älykkäillä oheislaitteilla

Amerikkalainen NXP on esitellyt uuden MCX A -mikro-ohjaimien tuotesarjan ja niiden kehitykseen tarkoitetun kehityskortin. Uutuudet ovat tarkoitettu erityisesti teollisuuden ratkaisuihin kuten älykkäisiin teollisuusantureihin, moottoriohjauksiin, akkujen hallintaan sekä IoT-sovelluksiin.

Piirivalmistaja NXP:n MCX A14x ja MCX A15x ovat ensimmäisiä versioita yrityksen yleiskäyttöisestä MCX A-piiriperheestä.  Suorittimena on  Arm Cortex-M33 -ydin, jossa MCX A14x toimii jopa 48 MHz:iin ja MCX A15x jopa 96 MHz:iin. Siitä löytyy myös valikoima vähän virtaa kuluttavia oheislaitteita, jotka voivat toimia itsenäisesti ytimestä riippumatta. Ne mahdollistavat piirin toiminnan pienemmällä taajuudella ja vähentää virrankulutusta.

Piirin oheislaitteita ovat muun muassa ohjelmoitavat sarjaliikenneyhteydet, ADC-keskiarvo sekä huippujen havaitsemisen DAC, FlexPWM -ohjaus sekä moottorin enkooderin hallinnan. Mukana on tuki BLDC/PMSM-moottoriohjaukselle ja integroidut anturiliitännät (MIPI-I3C, I2C, SPI).  Uusi MCX A -sarja tarjoaa laajan valikoiman paketteja ja muistiversioita yhteen megatavun flash-muistiin asti.

Piiriperhettä varten on tarjolla myös uusi FRDM-kehitysalusta, joka toimii yhteen yrityksen MCUXpresso Developer Experience ohjelmankehitystyökalujen kanssa.

Alusta toimii yhteen FreeRTOS- ja Zephyr-käyttöjärjestelmien kanssa. Uuden kehityssarjan mukana tulevat MCU-Link-virheenkorjausanturiliitäntä ja USB-C-kaapeli.  MCUXpresso SDK tarjoaa joukon sovellusesimerkkejä ja lisää esimerkkejä on ladattavissa uudesta Application Code Hub verkkopalvelusta.

Lisää: NXP (LINKKI), MCX A -piirit (LINKKI), kehityskortti (LINKKI) ja MCUXpresso SDK  (LINKKI), sovellustuki (LINKKI) ja Suomen komponenttijakelijat (LINKKI).