Lenovo demoaa läpinäkyvää kannettavaa mikroa

Kiinalaisvalmistaja Lenovo demoaa Barcelonan mobiilialan MCW-messuilla Thinkbook-kannettavien lisäksi läpinäkyvällä Micro-LED-ratkaisulla varustettua konseptilaitetta jonka pitäsi tarjoata uusia tapoja esimerkiksi tekoälydatan hyödyntämiseen ja soveltamiseen.  Tapahtuma jatkuu torstaihin 29.2. asti Barcelonan messukeskuksessa.

Lenovon tuotekehitysosaston ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop -konseptimikro on varustettu läpinäkyvällä 17,3-tuuman  Micro-LED-näytöllä, jolla yritys aikoo määritellä rajat uudelleen kannettavalle tietotekniikalle. Uudenlainen kannettava tietokone lupaa mullistaa yrityksen koneenkäyttäjän kanssa vuorovaikutuksen ja käyttäjäkokemuksen.

Laitteen idea piilee yrityksen kehittäjien mukaan yhdistelmässä virtuaalisuutta ja fyysisyyttä. Sen läpinäkyvä näyttö ja tekoäly mahdollistavat esimerkiksi fyysisten esineiden käsittelyn sekä digitaalisen informaation heijastamisen niiden päälle.

Konseptikoneen Micro-LED-teknologia tarjoaa Lenovon mukaan monia etuja läpinäkyvien näyttöjen kehittämisessä.  Korkea värikylläisyys yhdistyy siinä korkeaan kontrastiin ja 1000 nitin kirkkauteenm jolloin se toimii hyvin niin sisätiloissa kuin ulkona.

Läpinäkyvällä näytöllä voidaan esittää videoita ja dynaamisia kuvia, ja ne sulautuvat saumattomasti ympäristöönsä. Läpinäkyvyyden ansiosta laite sulautuu myös helposti ympäristöönsä jos sellaista haluaa. Silti  ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop ei ole yrityksen mukaan pelkkä teknologiakonsepti sen avulla haetaan laajemminkin näkökulmaa tekoälypohjaisiin tietokoneisiin, joissa digitaaliset ja fyysiset ympäristöt yhdistyvät käyttäjäkokemusta kohentavalla tavalla.

Teknologiademojen lisäksi Lenovo  tuo MWC 2024 -messuilla ohjelmistokehityksen lisäksi uudet yrityskäyttöön suunnitellut hieman perinteisemmät ThinkPad- ja ThinkBook-kannettavat sekä joukon lisälaitteita ohjelmistoineen. Niiden tekoälytoimintojen luvataan kohentavat myös käyttäjien tuottavuutta, edistävät luovuutta ja tehostavat työntekoa, ja ovat samalla ovat entistä suorituskykyisempiä ja monikäyttöisempiä.

Lisää: Lenovon MWC24-osasto virtuaaliverkkoversiona (LINKKI) ja tapahtuman oma MWC24-sivusto uutistarjontoineen (LINKKI).