Telia valmistautuu kasvavaan määrään 6G-tukiasemia

Tietoliikenneyhtiö Telia yhtiöittää kiinteistöjen tukiasemakohteiden liiketoiminta omaan yhtiöönsä. Telia Rooftopiin. Uusi yhtiö on valmistautumista myös tulevaisuuden 6G-verkkojen entistä suurempaan määrään tukiasemapaikkoja erityisesti kaupunkien keskustoissa.

”Tukiasemabisnes on 5G:n korkeampien taajuuksien ja 6G:n myötä muuttumassa merkittävästi, kun kohteita tarvitaan jatkossa nykyistä enemmän”, avaa teknologiajohtaja Jari Collin yhtiöittämisen tavoitteita.

Uuteen yhtiöön siirtyvät tukiasemakohteiden sopimusten hallinnointi sekä akustot ja muu passiivinen kalusto. Yhteissijoittamisen aktiivisella myynnillä saavutetaan skaalaetuja, kun useampi operaattori tuo omat aktiivilaitteensa samoihin kohteisiin.

Kiinteistöjen katoille sijoitettavien tukiasematoimintojenyhtiöittäminen toteuttaa yhtiön strategiaa, jonka tarkoituksena on tarkastella eri omaisuuseriä ja sitä, millaisella rakenteella ne tukevat parhaiten liiketoimintaa.

Uuteen yhtiöön siirtyy neljä telialaista ns. vanhoina työntekijöinä, ja sen toimitusjohtajana aloittaa Kimmo Fransila. Telia yhtiöitti jo vuonna 2019 koko mastoliiketoimintansa, jota harjoittaa nyt Suomen osalta Telia Towers Finland Oyj.

Kuvituskuva: Telia Company Denmark