Avoimeen FPGA-alustaan kätevä laajennuskortti

Serbialainen MikroE on tuonut tarjolle uuden pienikokoisen sovitinkortin, joka mahdollistaa yrityksen satojen Click-levyjen lisäämisen Red Pitaya sulautettuun sovellusalustaan. Uutuus toimii  kuin Sveitsin armeijan käyttämät pienikokoiset Victronix-monitoimilinkkuveitset.

Sloveanissa kehitetty Red Pitaya on avoimen lähdekoodin ohjelmiston tukema instrumentti ja FPGA-kehitystyökalu, joka tarjoaa käyttäjälleen monipuoliset ohjelmointiominaisuudet. Niiden avulla voidaan voi yhdistää oskilloskoopit, signaaligeneraattorit ja spektrianalysaattorit yhteen laitteistoon.

Nyt alusta saa lisää tukea, kun MikroE on tuonut pienikokoisen Click Shield for the Red Pitaya -lisäkortin, jonka avulla siihen voidaan tuoda kaikki tarjolla olevat Click-levyt Red Pitaya -isäntäkorttiin. Kaiken lisäksi MikroE:n lisäkortti tarjoaa mahdollisuuden käyttää mitä tahansa yrityksen Click-korttia riippumatta siitä, toimiiko kortti 3,3 vai viiden voltin logiikkajännitetasolla.

Uusi Click Shield for the Red Pitaya sisältää myös liittimen logiikka-analysaattorin helppoa liittämistä varten. Tämä liitin toimii työkaluna SPI-, UART- tai I2C-signaalien helppoon seurantaan ja analysointiin.  Kortilla on LDVS-kellopuskuripiiri referenssikellojen tarkkaa jakelua helpottamaan. Lisäkortti tukee järjestelmän jännitesyöttöä ulkoisella 12-24 voltin teholähteellä tai USB C -liittimen kautta.

Kun Red Pitaya -isäntäkortti on yhdistetty uuteen luottokortin kokoiseen Red Pitaya Click Shieldiin, suunnittelijat voivat hyödyntää kaikkia yli 1550 Click-levyä sekä kirjastoa, joka sisältää toimintoja ja esimerkkikoodeja MIKROE-kääntäjille.

MikroE yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu Red Pitayan lisäksi joukko erilaisia Click shields sovittimia, joiden avulla Click-korttiyhteyden saa muihinkin kehitysalustoihin, kuten Arduinoon, Raspberry Pi:n tai STM32 Nucleoon.

Lisää:  MikroE (LINKKI), Red Pitaya (LINKKI), tuotetiedot Click Shield for the Red Pitaya (LINKKI) ja MicroBus (LINKKI).